Kar yağışının geçen yıllara oranla daha az olduğunu belirten Muş Alparslan Spor Kulübü Başkanı Veysel Oğlağo, 10 yaş ve üzeri sporcuları aldıklarını söyledi
Muş Güzeldağ Kayakevi’nde kayak sezonun açıldığı günden bu ya da spor kulüpleri sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Geleceğin yıldızlarını şimdiden yetiştiren Muş Alparslan Spor Kulübü Başkanı Veysel Oğlağo, sadece bu dönem 60’a yakın yeni sporcu kaydı yaptıklarını ve oldukça yetenekli olduklarını ifade etti. Bu yıl Muş’ta kar kalitesinin çok iyi olmadığını belirten Oğlağo, kısıtlı imkanlarla Dünya’da Türkiye’yi rahatlıkla temsil edecek olan sporcuları yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Olimpiyatlarda özellikle Kayaklı Koşu kategorisinde Türkiye’yi Muşlu sporculardan Sabahattin Oğlağo’nun temsil ettiğini örnek veren Oğlağo, bu sayının yeterli olmadığını ve onlarca Sabahattin Oğlağo gibi isimleri yetiştirmeye gönül verdiklerini kaydetti.
“Gönüllü olarak sporcu yetiştiriyoruz”
Tek kuruş ücret almadan sporcu yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Muş Alparslan Spor Kulübü Başkanı Veysel Oğlağo, “60 tane sporcumuz var ve bu sporcularımız 10 yaşından oluşuyor. Malzeme durumu konusunda sıkıntımız yok. Büyük erkeklerde 2 ve 3. olduk. Genç bayanlarda 2. olduk, çocuk 2 erkeklerde 2’lik, çocuk 2 bayanlarda 2’inci olduk. Geçen yıl herkesin bildiği gibi kar yağışı iyi durumdaydı. Ama bu yıl çok güzel bir kar yağışı olduğu söylenemez ama yine de pistimizden memnunuz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bize gereken ilgi ve alakayı gösteriyorlar. Bizde bu kapsamda sporcularımızı en iyi şekilde yetiştiriyoruz. Antrenmanlarımızı dört dörtlük yapıyoruz. Amacımız tam teşekkürlü bir çalışma yapmak istiyoruz. Bizde memleketimiz için gönüllü olarak bu işleri yapıyoruz tek kuruş ücret dahi almıyoruz. Biz bu işi gerçekten katkı olsun diye yapıyoruz. En iyi sporcuları yetiştirip memleketimize ve ülkemize çok iyi sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Biraz emek ve zaman daha iyi sporcuların yetişmesini sağlayacağız” dedi.
“İlimizde kar festivali yapılsın”
Türkiye’yi birçok Muşlu sporcunun temsil ettiğini belirten Muş Güzeldağ Kayakevi işletmecilerinden Ayhan Sönmez, Türkiye Kayak Federasyonu’nun Muş’ta neden bir organizasyon yapmadığını ve bunu eksiklik olarak gördüklerini söyledi. Muş Valiliği tarafından geçen yıllarda festival yapıldığını belirten Sönmez, yetkililere seslenerek ‘Neden Muş’ta bir kar festivali yapılmıyor?’ diye sesini duyurmaya çalıştı. Dünya’nın en pahalı sporunun kayak olduğunu açıklayan Sönmez, Muş’ta ise en ucuz sporun kayak olduğunu kaydetti. Sönmez, yaptığı konuşmada ise: “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden herhangi bir sıkıntımız yok. Mülki Amirlerden ve Milletvekillerimizden tek isteğimiz kayak sporuna birazda olsa ilgi göstersinler. Muş’un bu eksiği var ve tamamlanması gerekiyor. Kar olarak Türkiye’nin ve Dünya’nın en pahalı sporu olmasına rağmen Muş’ta en ucuz spordur. Bir kişi kahvehaneye gider sigara dumanı altında oturur 50 lira verip gider. Ama bizim burada günde en yüksek 30 lira ile en iyi şekilde hizmetten faydalanıyor. Muş’ta neden kar festivali yapılmıyor. Burada yetkililere sesleniyorum. Biz Ocak ayının bitimine geldik ve Şubat ayına girmek üzereyiz halen neden bir festival yapılmadı. Ve 2014 yılında Muş’ta neden bir kayak organizasyonu yapılmadı. Federasyon Başkanından rica ediyoruz. Bir organizasyonun maliyeti 20 bin liradır. 20 Bin lira versinler 15 Bin kişiyi burada ben karşılıyorum ve ödülleri de ben veriyorum. Ama maalesef destek olan yok ve verende görülmüyor. Biz burada hizmet veriyoruz” dedi.