Muş Ceylan Alış Veriş Merkezi’nde faaliyet gösteren Aber Store isimli işletme, ‘31 Aralık- 01 Ocak arası Mekke’nin Fethi’ne özel’ tüm ürünlerde yüzde 40 indirim kampanyası başlattı. Yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren işletmeye vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. İslamiyet’te yılbaşı kutlamalarının olmadığını belirten işletme sahibi Ertuğrul Gazi Kökarslan, yılbaşı kutlamalarına tepki göstermek amacıyla Mekke’nin fethine özel tüm ürünlerde bir günlüğüne yüzde 40 indirim kampanyası başlattığını söyledi.
“BİZ MÜSLÜMANIZ, YILBAŞI KUTLAMA GİBİ BİR GELENEĞİMİZ YOK”
Asıl amacının insanların yılbaşı gecesinin Müslüman geleneği olmadığına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Kökarslan, “Müslümanlara göre yılbaşı yoktur. Müslümanlara yakışan yılbaşı kutlamak değil Mekke’nin Fethi’dir. Bizde bu konuda bir kampanya yapmaya karar verdik ve asla ticari olarak düşünmüyoruz. Kampanyamız kesinlikle kar amacı gütmemektedir. Bunu yapmamızın amacı insanlarımızın bunu görüp bilmesidir. Yaklaşık yüzde 40 bir indirime gittik. Bizim için bugün yılbaşı değil bugün Mekke’nin Fethi’dir. Buna istinaden böyle bir kampanyaya başvurduk. Şuan da bütün ürünlerimizde net bir indirimimiz var” dedi.
“BİZİM BATIYA KARŞI BİR ÖZENTİMİZ VAR”
Müslüman’ın dini bayram ve özel günlerinin olduğunu vurgulayan müşteriler ise “Bizim batıya karşı bir özentimiz var. Bizim dinimizde yılbaşı kutlaması yoktur. Bizim kutlamalarımız bayramdır, Cuma namazlarıdır. Yılbaşına karşı biriyim ben, bizim insanlarımız şimdi batıya özenerek eğlence ve farklı şeylere yöneliyor. Müslüman biri olarak ben buna karşıyım” şeklinde konuştular.