Menü Muş Şark Haber
Tarih: 07.10.2016 14:15
VEKİL ÇELİK´TEN SORU ÖNERGESİ

VEKİL ÇELİK´TEN SORU ÖNERGESİ

Facebook Twitter Linked-in

Konu ile ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulunan HDP’li Çelik, “Şırnak`ta 14 Mart 2016’da başlayan sokağa çıkma yasağından sonra 3 Haziran’da operasyonların sona erdiği açıklanmış ancak kentteki sokağa çıkma yasağı halen devam etmektedir. Abluka nedeniyle Şırnak T Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, 6 aydır aileleriyle ve avukatlarıyla da hiçbir şekilde görüş yapamamaktadır. Şırnak cezaevi ile iletişimin sağlanamadığı süre zarfında, cezaevinde insan hakları ihlallerinin yaşandığı tespit edilmiştir. Son olarak basına yansıdığı üzere Şırnak T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu`nda 28 Eylül 2016 tarihinde saat 19.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmıştır. Yangında 2 çocuk tutuklu yaşamını yitirmiştir. Yangın nedeni ile ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmazken konu ile ilgili cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler ile görüşen avukatların kamuoyu ile paylaştığı bilgiler;

“Çocuk koğuşunda kötü koşullar nedeniyle uyuz salgını baş göstermiş. Çocuklardan ikisi de bu salgın nedeniyle hastalanmış. Çocuklardan ikisi bu salgın nedeniyle yeni tutuklananların ilk önce kaldığı hücre tipi koğuşa tedavi edilmek üzere bir nevi karantinaya alınıyor. Burada uzun süre kalmalarına rağmen herhangi bir şekilde revire veyahut kendi koğuşlarına alınmıyorlar.

Çocuklar ısrarla görevlilere buradan çıkmak istediklerini söylemelerine rağmen çıkarılmıyorlar ve tedavi de edilmiyorlar. En son olay akşamı ranzaları kapıya dayayıp buna tepki olarak odayı ve kendilerini yakıyorlar. 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken diğeri de ağır yaralı iken kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Çocuk koğuşundaki şartların değiştirilmemesi, sağlık sorunlarının devam etmesinden dolayı koğuşlarda kalan diğer tutuklu ve hükümlüler bu uygulamalara tepki olarak açlık grevine başladı. Cezaevi koşulları özellikle son dönem tutuklamalarla beraber korkunç boyutlara ulaşmış.” şeklindedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —