Menü Muş Şark Haber
Tarih: 01.11.2016 11:11
MŞÜ´DEN PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MŞÜ´DEN PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Dinamik yapısıyla bölge üniversiteleri içerisinde ilk sıralarda yer alan ve Muş’un kalkınmasında en etkili kurumlar arasında yer alan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yeni projelere ve büyük yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede Üniversite, imar projeleri tamamlanan ve önümüzdeki bahar döneminde temeli atılacak olan projeleri tek tek açıkladı:

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

Muş merkezde, mevcut Sosyal Bilimler MYO yerleşkemize yapılacak ve tarihi mimari motiflerle bezenecek olan İslam İlimler Fakültesi projesi, İlimizin ve Üniversitemizin dışa açılan örnek yapılarından biri olacak. Kalkınma Bakanlığı tarafından yapımına izin verilen proje, toplam 14000 m² kapalı alan üzerinde yükselecek. Binanın bodrum katında 60 araçlık kapalı otopark, son katında ise lokanta, kafe ve 400 kişilik konferans salonu yer alacak. Bay ve bayan öğrencilerle akademik ve idari birimleri için üç ayrı bölüm halinde tasarlanan ve her birimde ayrı abdesthane ve mescitleri bulunan bina ile İlimiz ve Üniversitemiz, tüm bölgede örnek olarak gösterilecek bir binaya kavuşacak.

HANGAR PROJESİ

Üniversitemizde araç sayısının giderek artması, şehir merkezinde Üniversitemize ait araçların park edilecek kapalı bir alanının olmaması ve sert geçen kış şartlarının araçlarda ciddi problemlere yol açması, Üniversitemizde hangar ihtiyacını gün yüzüne çıkardı. Bu çerçevede projesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli tarafından çizilen ve 2250 m² kapalı alana sahip 100 araç alabilecek genişlikte hazırlanan hangar projesi sayesinde hem basit arıza sorunlarının üniversitenin imkânları ile çözülmesi hem de araçların bakım ve onarımında dışa bağımlılığın en aza indirgenmesi hedefleniyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan ve ihale izni verilen hangar projesinde, Üniversitemize ait araçlar için bir adet bakım onarım atölyesi ve akademik-idari personelin araçlarının yıkanmasına olanak sağlayacak bölümler de yer alıyor.

KAMU KONUTLARI PROJESİ

Hızla büyüyen Üniversitemizde sayıları her geçen gün artan akademik ve idari personelimizin ve ailelerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kampüsümüze yapılması planlanan 52 adet lojman projesi için Kalkınma Bakanlığı tarafından onay verildi. İçerisinde çocuk oyun sahalarının, oturma alanlarının ve bir adet basketbol sahasının da yer aldığı lojman projesinin de 2017 yılında başlaması ve iki yıl içerisinde tamamlanması ön görülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —