Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, kadına şiddet eğitim seferberliği başlattı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü etkinlikleri kapsamında Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyal Çalışmacılar Bedriye Sürücü ve Mehmet Ali Daşdemir, Bulanık, Malazgirt, Hasköy, Korkut ve Varto ilçelerinde muhtarlara yönelik ‘kadına şiddet’ eğitimleri verdi.
“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”
Verilen eğitim seminerlerinde 114 köy ve mahalle muhtarının yanı sıra ilçe kaymakamları, ilçe emniyet müdürleri ve ilçe jandarma komutanları da yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu yılki sloganı olan ‘Kadına şiddet insanlığa ihanettir’ sözüyle yola çıkılan seminerde, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun" hakkında bilgilendirme yapıldı.
Ayrıca dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddet ve şiddetin yaygınlığı ile ilgili konulara da değinildi. Kadına Yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğundan, şiddet önleme ve izleme merkezinin mağdurlara yönelik hizmetlerinden, köy veya mahalle sakinlerinin durumunu en iyi bilenlerin muhtarlar olduğundan ve devleti temsil ettiklerinden, bu nedenle muhtarların kadına yönelik şiddete karşı durmaları gerektiğinden ve Alo 183 sosyal destek hattının öneminden bahsedildi.