Menü Muş Şark Haber
Tarih: 20.09.2013 19:23
VALİ YARDIMCISI DEMİR, KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

VALİ YARDIMCISI DEMİR, KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Merkez üssü Tüten köyünde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem de hasar gören evleri ziyaret eden Vali Yardımcısı Fatih Demir, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek hasarlı evlerde oturulmaması uyarısında bulundu
Merkez üssü Tüten köyü olan 5.1 büyüklüğündeki depremin hasar verdiği köyleri ziyaret eden Vali Yardımcısı Fatih Demir, yapılan zarar tespit çalışmalarını kontrol etti. Merkeze bağlı Bahçe, Yücetepe ve Dilimli köylerini ziyaret ederek köy halkı ile bir araya gelen Vali Yardımcısı Demir, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ve çok ciddi bir hasarın söz konusu olmadığını söyledi. Depremin meydana geldiği gece Vali Vedat Büyükersoy’un sabah saatlerine kadar köyleri tek tek ziyaret edip incelemelerde bulunduğunu belirten Demir, şunları söyledi: “Merkez üssü Tüten köyümüzde bilindiği gibi 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bizim en çok sevindiğimiz herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Yapılan incelemelerde çok ciddi bir yıkım ve hasar meydana gelmemesi de bizi sevindirdi. Depremin meydana geldiği gece Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy Bey bizzat sabah saatlerine kadar köyleri tek tek ziyaret ederek ahali ile bir arada bulunmuştur. Sayın Valimizin talimatları ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ekipleri gerekli zarar tespit çalışmaları yapmaya devam ediyorlar. Ciddi hasar gören ve oturulmayacak durumda olan evlere Kızılay Şube Başkanlığımız ve AFAD Müdürlüğümüz çadır desteğinde bulundular. Sağ olsun Kızılay da gıda desteğinde bulundu. Tüten, Bahçe, Akpınar ve Sudurağı köylerinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle hasarın meydana geldiği köylerimizde vatandaşlarımızın hasarlı olan evlerde yatmamaları için uyarılarda bulunduk. Teknik personellerinin yapacağı çalışmalar neticesinde Sayın Valimizin önderliğinde gerekli çalışmalar yapılacaktır.” İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Maşallah Yıldız Tüten, Bahçe ve Sudurağı köyünde yapılan tespitler sonucunda 123 adet çadırın dağıtıldığını açıkladı.
“KIZILAY YARDIMLARDA BULUNDU”
Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç, yaptığı açıklamada, depremde evleri hasar görenlere başta çadır olmak üzere, gıda yardımında bulunduklarını belirtti. Koç, “Merkez üssü Tüten olan depremde, Bahçeköy, Dilimli, Sudurağı ve Kütlügün köylerinde de evleri hasar gören vatandaşlara bugüne kadar 400 gıda paketi, 80 çadır, 80 mutfak seti ve 400 battaniye yardımı yaptık. Depremden dolayı evleri zarar görenlere yardımda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —