Menü Muş Şark Haber
Tarih: 05.03.2014 18:49
ASYA, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

ASYA, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, 1. Ve 2. Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi. Asya, seçilmesi durumunda öncelik vereceği iki projesi hakkında bilgi vererek özellikle sanayi kuruluşlarında istihdama yönelik alanlarda çalışmalar yapacağını açıkladı.
İlk olarak sanayi sitesindeki esnafların sorunlarını anlatan 2. Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özkan, belediyeden bu güne kadar bekledikleri hizmetleri alamadıklarını söyledi. Tek isteklerinin belediyenin asli görevlerini yerine getirmesi olduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi: “bizim bazı isteklerimiz var. Yerel seçimler yaklaştı ve tüm adaylar geziyor. En iyisi bizde sanayi esnafı olarak hiçbir partiden taraf olamayız. Çünkü sanayi sitesinde her türlü görüşü olan esnafımız var. Sanayinin Muş için ne kadar çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 yıldır Muş Belediyesinin sanayi için bir değer ve bir katkısını görmedik. Sanayi ve şehir bir birinin can damarıdır. Biz başka sanayi ile kıyaslama yaptığımızda çok geride olduğumuzu görüyoruz. Bu belki belediyenin belki de esnafın hatasıdır. Belki biz esnaflar kendimizi ifade edemedik. Başbakanımız buradan geçecek ve sanayinin halini görecek. Bizim bağlı olduğumuz Bakanlık büyük bir bakanlıktır ve sürekli bizden bilgi alıyorlar. He bir esnafın bakmakla mükellef olduğu bir ailesini düşünürsek bu eder 15 bin kişi ve verilen değeri alamıyoruz. Belediye varsa bizde varız. Belediye kaybederse bizde kaybederiz. Belediyenin yanlış bir hareketi ekonomimizi etkiliyor. Yeni gelen belediye başkanı kim olursa olsun esnafın bilinmesi gerekiyor.”
“Esnafsız kazanan belediye başarısız olur”
Hiçbir siyasi taraf gözetmeden tüm parti temsilcilerini ağırlayacaklarını ve sorunlarını ifade edeceklerini kaydeden Özkan, “Yerel yönetimlerin aslında esnafla çalışması gerekiyor. Esnafsız kazanan bir belediye başarılı olmaz. Esnaf ve sanatkarın sevdiği bir belediye olduğunda başarılı olur. Biz onların aynasıyız ve beraber çalışmalıyız. İsteklerimiz belediyenin asli görevleridir. Bizim özel isteğimiz yok. İki sanayide 4 tane sıkıntımız var. Bunların en büyüğü yoldur ve yolumuzu belediye bozdu ve yapmadı. Sizden isteğimiz bin 500 metre asfalt yapılmasıdır. Kaçıncı yüzyıldayız ve halen kepçe ile çöp alıyoruz. Bunun için konteynır istiyoruz. Yolarımızın yıkanmasını istiyoruz. Üçüncü isteğimiz kış temizliğidir. 5 metre kar olsa dahi esnaf sürünerek iş yerini açmak zorundadır biz yolların açılması için defalarca sıkıntı yaşadık. Açık ve şeffaf belediye anlayışının olması lazım ve hepimiz düzgün çalışmalıyız” diye konuştu.
Asya, “ben Muş halkının hizmetkarlığına adayım”
2. sanayi sitesi başkanından sonra bir konuşma yapan AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya ise, söylenen taleplere hiçbir şekilde söz vermeden bunların zaten belediyenin asli görevleri olduğu ve projelerle hizmet vereceklerini söyledi. Hiçbir şekilde siyasi görüş ve aşiret ayrımı yapmadan herkese adil bir şekilde hizmet vereceklerini kaydeden Asya, şunları söyledi: “sizler bu halka hizmet adına hem ekmeğinizi kazanarak iş yapıyorsunuz ve bende bu anlamda hizmetkarlığa aday oldum. Ben özellikle iki kurumun çalışmasını istiyorum. Birincisi eğitim kurumlarındaki okullarımız ve ikincisi ise bayi kuruluşu ile istihdamların yapılmasıdır. Sanayi esnafını önemsiyoruz. Açık yüreklilikle söylüyorum; bu memleketin hayrına, istihdamına, yatırımına ve çalışmasına kim olursa olsun ve dünya görüşü ne olursa olsun belediyenin tüm imkanlarıyla, kendi şahsı gücümle gayretle yardımcı olacağız. Biz belediyeye gittiğimiz gün koltuk hiçbir zaman bizi firavunlaştırmayacak ve dünya görüşü ne olursa olsun onlara hizmetkârlık adına talepçi olduğumu söylemek istiyorum. Belediyeye geldiğim günden itibaren sizlerle el ele verip birlikteliğimiz devam edecektir. Bizim sözümüz bu halka hizmetkarlıktır. Muş’ta ki herkese hizmetkarlık için adayız. Sanayinin yolunun, çöpünün ve karının açılmasına söz vermemize gerek yok zaten bu hizmetleri yapmak zorundayız. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Sosyal barışı tesis edeceğiz. Biz diyeceğiz ki sen uzun adam yaşamalısın ki Suriye’deki, Tunus’taki, Yemen’deki, Filistin’deki ve Türkiye’deki ve bu bölgede ki Kürtlerinin umudu olan sen çok yaşamalısın. Kardeşliği pekiştirdin. Yıllarca bizi öcü olarak gösterenlere ders verdin. Başımızda örülen duvarlar yok oldu. Biz öncelikle 30 Mart’ı referandum olarak göreceğiz ve uzun adamın sağlam duruşunu perçinleştireceğiz.
Yeniden yeşil alan, kentsel dönüşüm, TOKİ, alt yağı ve belediyenin asli görevleri arasında olan mezbahane, terminal ve her türlü projelerimiz olacak. Bunları yaparken hepsini ayrı ayrı projelerle yapacağız. Bunları hayata geçirmek için Başbakanımızın kapısını aşındıracağız. Bir şey nasıl isteyeceğimizi ve taleplerde bulunacağız bunların hepsini biliyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —