AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve beraberindeki heyet, sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurum ve kuruluşları ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (Bem-Bir-Sen) Muş İl Özel İdaresi İş Yeri Baştemsilciliğini ziyaret eden AK Parti Muş Milletvekili Şimşek’e AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve partililer eşlik etti.
İl Özel İdaresi’nin 12 ay kesintisiz ve büyük fedakarlık göstererek hizmet verdiğini belirten Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (Bem-Bir-Sen) Muş İl Özel İdaresi İş Yeri Baştemsilcisi Maşallah Çiftçi, araçlarının eski olduğunu eksikliğin söz konusu olduğunu söyledi. Yeni araç tahsisi için destek beklediklerini ifade eden Çiftçi, “Bu zorlu kış şartlarında bazen 24 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz. İşçi ve memur arkadaşlarımız sürekli sahada olup büyük fedakarlıklar göstermektedirler. Bazen 5 ila daha fazla metre kar kalınlığının olduğu bölgelerde hiç durmadan üstün gayretlerle çalışmalarımız yapılmıştır. Fırtına ve tipi ekiplerimizi ne kadar zor durumda bıraksa da hizmetlerimizde herhangi bir aksama olmamıştır. Bu arada araçlarımız hem eski hem de araç ihtiyacımız vardır. Bu durumda Genel Sekreterimiz zor durumdadır. Araç bulmakta güçlük çekiyoruz” dedi.
“YE ARAÇ ALIMI İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
Karla mücadelede özellikle araç eksikliğinden dolayı sıkıntı yaşandığını kaydeden Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski araçlarla karla mücadelede kullandığımızda hem zaman kaybı hem de diğer açılardan zorlanıyoruz. Yeni araç temini için sizlerin yardımlarına ihtiyacımız vardır. Bu kadar kısıtlı imkanlara rağmen gerçekten büyük bir fedakarlık vardır. Genel Sekreterimiz memuru, işçisi ile bir olup bu kadar yol katletmesi ve hizmet vermesi gerçekten büyük ve zor şartlarda yapılmaktadır. Hepimizin amacı ve gayesi memleketimizde kapalı yolları ulaşıma açıp göre v sorumluluklarımızın alanında giren hizmetleri layıkıyla yerine getirmektir. Bu amaçla ciddi bir çalışma sergiliyoruz.”
“ŞİMŞEK, GEREKLİ TÜM DESTEĞİ SUNMAYA DEVEM EDECEĞİZ”
AK Parti hükümetinin mega projelerle ülkenin dört bir yanına ulaştığını belirten AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği idareci ve tüm çalışanlarına Muş halkı adına teşekkür ettiklerini söyledi. Güçlü bir Türkiye için sürekli halkın destek verdiğini ve bu desteğin Muş’tan da en iyi şekilde verildiğini hatırlatan Şimşek, “Şuan Muş’tayız ve ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu ülke çok güçlü bir ülkedir. 80 milyon insanın el ele verip bu zor günleri en iyi şekilde atlatır. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. Bakın ülkemizden başka gidecek hiçbir yerimiz yok ve bunu herkesin bilmesi lazım. Herkes ne kadar fazla iş ve istihdam sağlayabilirse bunu yapsın. Bu son cazibeli illerle Bir işçi ne kadar SGK ve İŞKUR’un ne kadar ödediğini ne kadar geniş imkanların olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok ciddi destekler var ve neredeyse yatırımcıya bir kuruş harcatmadan yatırımı hükümet yaptırıyor ve sadece istihdam yaratmasını istiyor. Burada yatırımcıya katma değer veriyor. Sen bir işçi çalıştır ben sana gereken her türlü desteği veririm diyor. Diyor ki ‘sana hibe vereyim, destek vereyim ve alt yapı ile sigortasını bile ben vereyim diyor. Özellikle vergisini düzgün yatıran vatandaşlara yüzde 5 indirim veriyor. Çok ciddi imkanlar var ve Muş bu konuda hakikaten de bakir ve güzel yatırım yapılması gereken bir ildir. Yatırım yapılması gereken bir şehirdir. Ben bir mühendisim ve bir yatırımcı olarak söylüyorum; hakikaten yatırım noktasında Muş çok uygun bir şehirdir. Giderek birçok sıkıntısını çözüyoruz.”
“MUŞ İÇİN ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Muş için çok ciddi çalışmaların yapıldığını vurgulayan Şimşek, “Geçen yıl Tekstil kent için bir oluşa giriştik ve şimdiden dolup faaliyete geçti. Birçok insanımızda iş imkanı buldu. Bu sene bütün olumsuzluk ve işgal girişimlerine rağmen, canlı bomba ve ekonomik krizlere rağmen her türlü şer güçlere rağmen 2017 yılı içerisinde üç projeye imza atıldı. Bu projeler ve diğer yatırımlarla birlikte hükümetimiz sadece Muş ilimize 3 milyar TL için ödenek aktardı. Bu ilimiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun yanında hastanemizin yüzde 90 kapasitesi dolmuş durumda ve yeni bir hastane yapacağız. Havalimanımızı büyütüp kapasitesini artıracağız. Yaklaşık bir milyon yolcuya hitap edecek şekilde inşallah. Muş her geçen gün daha da büyüyor. Afet koordinasyon merkezi ilimizi gelecek ve çok ciddi yatırımlar geliyor. Bütün bunlara rağmen 3 milyar TL Muş iline yatırım veriyorsa demek ki önümüz çok açıktır. Korkmayacağız ve endişe etmeden yatırımlarımızı yapacağız. Sayın Valimiz, Rektörümüz ve belediyemiz ile hepimiz buradayız ve halkımızın hizmetkârı olacağız. Ben bir meslektaşınız olarak söylüyorum; söz olsun yatırımlarınızı yaygınlaştırırsanız çözemediğiniz tüm sorunlarınıza çözüm için bizler hazırız. Bu konuda hükümetimiz güçlüdür ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır.”
Şimşek, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (Bem-Bir-Sen) Muş İl Özel İdaresi İş Yeri Baştemsilcisi Maşallah Çiftçi’nin talepleirni not alarak gerekli desteğin sağlanacağını ve Muş için gece gündüz demeden gayretle çalıştıklarını sözlerine ekledi.