Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kentin güney kesiminde bulunan dağ köylerine ulaşımın sağlanması amacı ile başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu ve dozerlerle sürdürülen karla mücadele çalışmaları görenleri şaşırtacak türden
Kış mevsiminde Şenyayla bölgesindeki 70 kilometrelik yoldan ulaşımlarını sağlayan 9 köy ve 13 mezrada yaşayan vatandaşların yollarını kısaltacak olan 23 kilometrelik yolunu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Mayıs ayına girilmesine rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu kar kalınlığı ile mücadele ekipler, yolu 10 gün süren çalışmanın ardından ulaşıma açmayı planlıyor.
Karla mücadele çalışması ile ilgili olarak açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Mayıs ayına girilmesine rağmen karla mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. Dağda karla mücadele ettiklerini ovadaki köylerde ise berkitme yol yapım çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, halka hizmeti sürdürdüklerini kaydetti. Üçevler grup köy yolunda kar kalınlığının çok fazla olmasına rağmen çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü kaydeden Yentür, her zorluğa rağmen hizmetin aksatılmadan devam edeceğini söyledi.
Üçevler Köy Muhtarı Aydın Subaşı ise, daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak amacı ile çalışan özel idare ekiplerine teşekkür etti. Köylerine ulaşmak için üç saatten fazla yol kat etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Subaşı, karla mücadele çalışmasının devam ettiği yolun açılması ile bir saatten az bir zamanda köylerine ulaşabileceklerini kaydetti. Subaşı köy yoluna geçen yıl yapılan tünelin uzatılması halinde kış mevsiminde yaşanan sıkıntıların giderileceğini ifade etti.