Menü Muş Şark Haber
Tarih: 31.03.2022 08:52
29 AİLENİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

29 AİLENİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

29 AİLENİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Muş’ta çocuklarına kavuşmak için 50 hafta önce evlat nöbeti başlatan ailelerin umutlu bekleyişi devam ediyor.

 

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin Muş’ta başlatmış oldukları evlat nöbeti 50. haftada da devam etti. Çocuklarının kaçırılmasından Halkların Demokratik Partisini (HDP) sorumlu tutan aileler çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde başlattıkları eylemlerine kararlılıkla devam ediyorlar. Her hafta Çarşamba günü HDP Muş İl Başkanlığı önünde kurulan çadırda buluşan aileler çocuklarının fotoğraflarını bir an olsun ellerinden bırakmıyorlar. Aileler ayrıca açmış oldukları dövizlerle de HDP ve PKK’ya tepki gösteriyorlar.

Muş’ta evlat nöbetini başlatan ili aileden biri olan Teker ailesi adına eyleme katılan anne Gülbahar Teker, eylemlerini sürdüreceklerini dile getirerek şunları söyledi: “Biz çocuklarımızı HDP’den, PKK’dan istiyoruz. Gelip teslim olsunlar. Burada yaz kış, çamur demeden bekliyoruz. HDP gelip bizim halimizi görsün. Niye gelip bizim derdimizi sormuyorlar? Bir çocuk dağda kalana kadar bekleyeceğiz. HDP çocuklarımızı ve kızlarımızı dağdan indirsin. Anne babalar burada o kadar ağlıyor, o kadar feryat ediyor, artık psikolojimiz bozuldu. HDP’liler çocuklarını Avrupa'ya okul okumaya gönderiyor, bizim çocuklara ise silah verip çatışmaya gönderiyor. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Allah razı olsun bu devletten. Devlet bizim babamızdır. Ben buradan oğluma sesleniyorum. Oğlum Muhammed eğer sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Kardeşin hasta bari sen gel başımızda dur bize sahip çık” ifadelerini kullandı.

SÖNMEZYILDIZ, “DEVLET ÇOCUKLARIMIZIN BABASIDIR”

Evlat nöbetindeki bir diğer anne olan Naciye Sönmezyıldız ise şunları söyledi; “Bugün 50 haftadır burada evladımızın yolunu gözlüyoruz. 29 aile olarak devam ettiğimiz eylemimizde kararlıyız. Çocuklarımızın bir tanesi dağda kalana kadar burada olacağız. Buradaki bütün aileler evlatları için buradadır. Benim oğlum Osman 15 yaşındayken kaçırıldı. Daha küçük yaştaydı ve cahildi. Onu kandırdılar dağa götürdüler. Bizler evladımızı istiyoruz. Osman, sesimi duyuyorsan, yaşıyorsan gel. Devlet iyidir. Devlet çocuklarımızın babasıdır. Burada işkence ve zulüm yok. Oğlumu orada bırakmayacağım” dedi.

BUDAK, “GEL BAYRAĞINA, MİLLETİNE VE DEVLETİNE TESLİM OL”

Oğlu için eyleme katılan baba Mehmet Zeki Budak, oğluna kavuşana kadar eyleme devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “2014 yılında oğlumu evlendirmek için hazırlanıyordum. HDP oğlumu üç gün içinde kandırıp dağa götürdü. Ben oğlum Yusuf’tan 8 yıldır haber alamıyorum. 8 yıl boyunca evladımı aramadığım yer kalmadı. Son 3 yıldır da gerek burada gerekse Diyarbakır’da evlat nöbeti eylemine katılıyorum. Benim oğlum HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırıldı. Buradan oğluma sesleniyorum. Yusuf nerede olursan ol gel teslim ol. Sen gelmeyene kadar ben yine eyleme devam edeceğim. Buradan HDP'ye sesleniyorum. Benim oğlumu bırakın artık gelsin. Sizin evlatlarınızı götürürseler ne yaparsınız? Rant ve para uğruna oğlumu götürdünüz. Ben oğlumu sizden istiyorum. Siz benim oğlumu vermeyene kadar HDP önünden gitmeyeceğim. Devletine sığın. Gelir seni alırız. PKK'ya, bu rantçılara uşaklık etmeyin. Zamanınızı boşa harcamayın Sen yeter ki doğru ol, gel bayrağına, milletine ve devletine teslim ol” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —