Tarih: 01.02.2023 18:03

AFAD'DAN 'DON VE TİPİ' UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

AFAD'DAN 'DON VE TİPİ' UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muş'ta yaşayan vatandaşlara SMS göndererek yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

 

AFAD, Muş'ta yaşayan vatandaşlara, gün içerisinde gönderdiği mesajda, yoğun kar yağışı olabileceği uyarısında bulunularak, ''Meteorolojiye göre bugün ve yarın Muş'ta yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma, don, tipi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olun" ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise '' Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van'ın güneyi, Diyarbakır'ın kuzeyinin yüksekleri, Siirt ve Batman illerinin yüksek kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van'ın kuzeyinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denilerek, beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması durumunda ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması noktasında uyarılarda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —