Tarih: 08.11.2018 16:54

BAĞIMLILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Vali Gündüzöz Başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal ve koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu´nun toplantının açılış konuşmasını yapmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu arzına yönelik mücadelede gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün sunumu sonrası diğer sunumlar yapıldı.

İçişleri Bakanlığının hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan biri olan uyuşturucu ile mücadele toplantısının önemine vurgu yapan Vali Gündüzöz; ?Değerli Arkadaşlar, İlk toplantımız uyuşturucuyla mücadele toplantısı oldu. Sayın Bakanımızın gıyasetinde bu işe önem veriliyor. Ben iki yıldır İller İdaresi Genel Müdürüydüm. Bu toplantılar, İller İdaresi Genel Müdürlüğü´nün de takip ettiği önemli toplantılardan biridir. Periyodik olarak sahada yapılması arz edilen toplantılardır. Bugün yapacağımız toplantıda, detaylı brifingleri ilgili tüm çalışma arkadaşlarımızdan alacağız. Detayları baş başa görüşeceğiz. Bu toplantı vesilesiyle değerli müdürlerimiz ve daire amirlerimizle de bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bakanlığımızın arzusu şuydu; Bu toplantılıların aynı gün aynı saatte tüm Türkiye genelinde yapılması. Hatta yazıyı ben kaleme aldım. Bakanlıktan o şekilde talimat geldi. Ardından yeni gelen Genel Müdürümüzün, Bakanlıktan gelen talimatla yayınladığı yazı üzerine Sayın Bakanımız bugün saat 09:30´da tüm Türkiye´de aynı anda yapılmasını istedi. Bu şekilde genel bir uygulama olsun, Tüm Türkiye´de farkındalık yaratsın diye. Tüm Türkiye´de şu anda ilçelerde dâhil uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapılıyor.

Bizim nüfusumuzun çoğunluğu genç nüfus. Devlet Planlama Teşkilatı´nın ortaya koyduğu verilere göre 12-24 yaş arası genç nüfus sayılır. Bu rakam bizde 15 milyon civarındadır. Bu rakamlara baktığımız zaman uyuşturucu belâsına karşı genç nüfus oranımızın riskli bir grup oluşturduğunu ve tehdit altında olduğunu ifade edebiliriz. O açıdan burada yapacağımız her türlü faaliyeti geleceğimizi kurtaracak adımlar diye değerlendiriyoruz. Sayın Bakanımız da öyle değerlendiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.? Dedi.

Vali Gündüzöz, toplantıda ayrıca, UYUMA uygulamasından bahsederek, uyuşturucu ile mücadelede %100 yerli üretim olan uygulamayı akıllı cep telefonlarına indiren herkes bu mücadelede emniyet ve jandarma ekiplerine de yardımcı olacaklardır. Bu uygulama ile konum belirtiliyor ve anında müdahale ediliyor. Tüm kamu personelini ve vatandaşlarımızın bu uygulamayı indirmelerinin uyuşturucu ile mücadeledeki önemini ifade etti. Toplantı, katılımcıların görüş, öneri ve taleplerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —