Serinova Belde Belediyesi´nde yapılan çalışmalar hizmet çıtasını yükseltti. Çevre düzenlemesi ve alt yapı hizmetlerinin yanı sıra araç ve ekipman eksiğini yavaş yavaş gidermeye çalıştıklarını belirten Serinova Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan, imkanlar dahilinde hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi.
Beldeye merkezi ve mahallelerde ise dökülen asfalthizmetleri ile belde halkının çamurdan kurtulduğunu ifade eden Başkan Atılgan, ?Serinova beldesi 1992 yılında belde statüsüsüne katılmış bir beldemizdir. Beş mahallesi olup Muş merkeze 27 kilometre mesafe uzaklıktadır. Belde halkının ağırlıklı olarak çiftçilik ve tarım ile uğraşıyor. 2014 yılında Serinova´ya geldiğimiz zaman muhtarlarla hep istişare halinde olduk. Bunun da bize çok faydası oldu ve bize katkı sağladı. Beldenin köy statüsünden mahalle statüsüne geçen üç mahallemizin acil olarak yol ve su sorunun giderilmesi gerekiyordu. Bu sorunları kendimize dert edinip yol medeniyettir düsturuyla bismillah deyip başladık. 2017 yılında 12 kilometrelik mesafeyi mahallelerimizin yararlanacağı yolları yaptık. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa asfalta kavuştu. Kısmı olarak su sorunu da giderildi şuanda su sorunu yoktur. 2018 yılında Çağdaş mahallemizin sorunları hala devam ediyordu. Beldemizin geliri yoktur. Bütçemiz bu sorunları giderecek durumda olmadığı için hükümetimizin bize verdiği nimetlerden yararlanarak 10 gün önce Çağdaş mahallemizin asfaltını döktük. Çağdaş Mahallemiz daha önce 118 yıllık köyümüzdü mahalle olduktan sonra ilk defa asfalta kavuştu? dedi.
?DİJİTAL SİSTEMLE İÇME SUYUMUZU KONTROL EDEBİLİYORUZ?
Teknolojinin son sistemini kullanarak kumanda sistemi ile yazın 6 ay depoya su pompalayarak beldeye günde 500 ton su verebildiklerinin altını çizen Başkan Atılgan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Serinova merkezde ise su sorunumuz vardı. Yedi buçuk kilometreden cazibeli su getirdik. Getirdiğimiz su Kış ve İlkbahar aylarında beldemize yetiyor ama Yaz aylarında yetmiyor bağ bahçe sulandığı için. Terfi sistemiyle 120 metreden bir kuyu açtık onu da depomuza ekledik. Şuanda teknolojinin son sistemini kullanarak kumanda sistemi ile yazın 6 ay depoya su pompalayarak beldemize günde 500 ton su veriyoruz. 1000 tonluk su verme kapasitemiz var hazır bekliyor. İhtiyaç duyulduğu anda kumanda sistemi ile onu da devreye koyabiliyoruz. İtfaiye dolum tesisi, mezarlık suyu ve bağ bahçe sulamak için içme suyu şebekesinin rahatlaması için ekstradan bir kuyu daha açtık. Hem itfaiye dolumu için hem de vatandaşların bağ bahçe sulama işinde kullanmaları için araçları olanlar kendileri alsın olmayanlara da biz destek vererek bağ bahçelerini sulasınlar.?
?ARAÇ FİLOMUZU YETERLİ HALE GETİRDİK?
Beldenin araç filosuna yenilerini ekleyerek sayıyı 14´e yükselttiklerini kaydeden Başkan Atılgan, ?2017 yılında 20 bin, 2018 yılında 50 bin olmak üzere toplamda 70 bin metrekare beldenin tüm mahalle arası yollarını kilitli parke taşı döşeyerek bitirdik.
Belediyenin yaklaşık 14 tane hizmet aracı var. Bunları 4 tanesi eski model araçlar olduğu için devreye koymadık. Hükümetin ve farklı bakanlıklardan hibe olarak aldığımız araçlarımız var. 2 tane aracımız her gün beldenin yollarını yıkıyor. 2 kamyon, 2 iş makinası itfaiyeler, hizmet aracı, personel servis aracı, makam aracımız var. Bu konuda araç filomuz zengin durumda hepsi de yeni araçlardır. Tek sıkıntımız Serinova beldesi ve Taşoluk arasında 5 kilometrelik mesafe o da Özel İdare Genel Sekreterliğine ait olan yolun kötü durumda, bu sorunu zaman zaman vali beyle de paylaştık. Beldemizin bütçesinin yetmediği için yapamadık. Umudumuz en kısa zamanda yapılması yönündedir.
Taziye evleri, camilerimiz ve sağlık ocağımızı da esirgemedik elimizden geldiğince sorunlarını giderdik. 200 yataklı Serinova YİBO okulumuza da zaman zaman katkıda bulunuyoruz. Ben buradan hükümetimize, bakanlıklara ve teşkilattaki görev alan arkadaşlara teşekkür ederim? şeklinde konuştu.