BAŞKAN KAYA, "MUŞSPOR'UN GÜNÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ"
TFF 3. Lig 3. grupta mücadele eden Muşspor kulüp Başkanı Nevzat Kaya, sarı beyazlıların bu sezon için Playoff şansını yitirmesinin ardından bir açıklama yaparak sezon başında kendisine destek vereceklerini söyleyenlerden sadece Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz'ün sözünde durduğunu söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. lige sezon başında 18 yıllık bir özleme son vererek çıkan Muşspor bu sezon önüne koymuş olduğu şampiyonluk veya en azından Playoff oynama hedefine yaşamış olduğu şanssızlıklar ve hakem hataları nedeniyle ulaşamadı.
Sezon başında yönetim krizi ile karşı karşıya kalan Muşspor bu krizden Muşlu iş insanı Nevzat Kaya'nın kendisine teklif edilen başkanlık görevini kabul etmesiyle çıkmıştı. Türkiye'nin 4 büyük kulübünden biri olan Trabzonspor'da daha önce de yöneticilik yapmasının vermiş olduğu tecrübe ile kabul ettiği Muşspor Başkanlığı görevinde sezon başından beri büyük fedakarlıklar yaparak takımı sürekli olarak hedefte tutmaya çalışmasına rağmen yaşanan sakatlıklar, cezalar ve hakem hataları nedeniyle sezon başında bırakılan hedeflerden uzaklaşıldı.
Sezon başında Lig'e çok iyi başlayan Muşspor bu süreçte grubunda oynamış olduğu ilk 7 maçta yenilmeyerek bir anda şehirde şampiyonluk şarkılarının bestelenmesini sağlamıştı. Ligin 7. haftasından sonra bir anda her şey tersine dönerek sonraki maçlarda 2 galibiyet 8 mağlubiyet alarak kötü bir süreç geçirmişti. Devre arası takma 12 yeni transfer yapılarak ikinci devreye en az Playoff oynamak hedefiyle başlayan Muşspor bu süreçte de kötü gidişe dur diyemedi. Playoff oynama hedefinde olan Muşspor, kendi evinde oynadığı Beyoğlu yeni Çarşı spora yenilince Playoff oynama şansını da yitirmiş oldu.
Muşspor Başkanı Nevzat Kaya, sarı beyazlıların sezonun bitmesine 3 maç kala playoff şansının da kaybetmesinin ardından gelecek sezonun planlamalarına başladı. Bu kapsamda takımdaki mevcut futbolcular ile yeni sezon için görüşmelere başlayan Başkan Kaya, takımda kalmasını istedikleri futbolcularla görüşmelere başlayacak.
YALNIZCA VALİ GÜNDÜZÖZ SÖZÜNDE DURDU
Başkan Nevzat Kaya, sezon başında kendisine destek konusunda verilen sözleri sadece Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz'ün tutuğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Bölgesel Amatör Ligi'nde yolumuzun kesiştiği Muşspor ile şampiyon olarak 3.Lig'e yükselme başarısı gösterdik ve şehrin önde gelen insanları tarafından başkan olmam için bana bu görev uygun görüldü. Devam eden süreçte ise kulübümüz için tarafıma verilen sözlerin tutulmadığına şahit oldum. Her daim yanımızda ve destekçimiz olacakları yönünde fikir belirtenler arasında Muş Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz dışında bir destek göremediğimizi ifade etmek istiyorum. Çocukluk sevdamız olan Muşspor için maddi ve manevi hiçbir görevden kaçınmadan büyük bir sorumluluk üstlendim. Profesyonel liglerde ilk yılımız olmasına rağmen, büyük bir heyecan ve yükseliş ile giriş yaptığımız sezon içerisinde inişli çıkışlı bir grafiğimiz oldu. Takımımızın en kritik dönemlerinde 6 futbolcumuz ayrı periyotlarda sakatlık yaşayarak uzun süre sahalardan uzak kaldı. Bir taraftan bu durumun üzüntüsünü yaşarken bir taraftan da takımımızın hedef için oluşturulan kadrosu ciddi anlamda etkilendi."
"BİR KİŞİ EKSİLMEDEN, KENETLENEREK BU YOLU BİRLİKTE YÜRÜMELİYİZ"
Başkan Kaya, açıklamasının devamında bazı kesimlerin Muşspor'un durumunu başarısızlık olarak göstermeye çalışmasına rağmen taraftarların kendisine göstermiş olduğu desteğin kendilerini motive ettiğini belirterek: "106 yıllık Muş tarihinde antrenman sahası bile bulunmayan Muşspor'un içerisinde bulunduğu tesisleşme süreci ve profesyonel liglerde mücadele ediyor olması için verdiğimiz mücadele siz değerli taraftarlarımızın malumudur. Muşspor'un her zaman zirveyi hedeflediğini belirterek ilk yıl için ligi orta sıralarda tamamlamasını temel bir başarı olarak görmenizi isterim. Yolumuz uzun ve mücadele gerektiriyor. Bir kişi eksilmeden, kenetlenerek bu yolu birlikte yürümeliyiz. Bazı kesimlere göre içerisinde bulunduğumuz durum başarısız olarak nitelendirilse bile taraftarlarımızın desteğini görmek bizlerin motivasyon kaynağıdır. Takımımızı sabote etmek ve saha dışına çekmek isteyenleri anlamakla birlikte organize bir tepki süreci yönetmeye çalışmalarını ise kınıyoruz." Dedi.
"HEDEFİMİZ DAİMA ZİRVEDİR VE ÖYLE OLACAKTIR"
Başkan Kaya, açıklamasının sonunda ise geldikleri günden beri hedeflerinin zirve olduğunu belirterek: "Siz değerli Muşspor taraftarlarının bilmesini isterim ki; Destekleriyle yanımızda olan ve verdiği sözleri tutma noktasında bizimle birlikte mücadeleden asla kaçınmayan Valimiz Sayın İlker Gündüzöz'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Geldiğimiz ilk günden beri hedefimiz daima zirvedir ve öyle olacaktır. Muşspor'un gününü değil, geleceğini planlıyoruz. Sezon sonu görüşmek üzere...'' dedi.