ÇATI YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU
Muş'un Yeşilyurt Mahallesi'nde üç katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yandaki binanın çatısına da sıçradı. Mahallede büyük paniğe neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Olay, akşam saatlerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çatı katında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede şiddetlendi. Alevler kısa zaman içinde yan binanın çatısına sıçrayarak iki binayı da tehdit etti. Yoğun duman mahalle genelinde hissedilirken, çevredeki vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.
Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin diğer dairelere ve yapılara sıçramasını önlemek için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.
Olayda dumandan etkilenen bir kişi, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, iki binanın çatı bölümlerinde maddi hasar meydana geldi.
Ekipler yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.