Menü Muş Şark Haber
Tarih: 23.01.2022 17:25
ÇATILARDA OLUŞAN BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

ÇATILARDA OLUŞAN BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Facebook Twitter Linked-in

ÇATILARDA OLUŞAN BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Muş’ soğuk havanın kendisini iyice hissettirdiği son günlerde binaların çatılarında oluşana 2-3 metrelik buz sarkıtları tehlike oluşturuyor.

 

Muş’ta iki gün boyunca yoğun şekilde etkili olan kar yağışının ardından bastıran dondurucu soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ile şehir merkezinde 1 metreye yakın, yüksek kesimlerde ise bazı bölgelerde 5 metreye ulaştı.

Kar yağışının etkisini yitirmesi ile başlayan soğuk hava nedeniyle şehirde hava sıcaklığı geceleri eksi 25 dereceye kadar çıkıyor. Gece ve gündüz arasında oluşan sıcaklık farkı nedeniyle yüksek binaların çatılarında oluşan 2-3 metre uzunluğundaki buz sarkıtları hem can hem de mal güvenliğini tehdit ediyor.

Apartmanlarda, resmî veya özel binaların çatılarında oluşan uzun buz sarkıtları vatandaşlar ve araçlar için tehlike oluştururken, bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla çatılarda oluşan buz sarkıtlarını kırmaya çalışıyor.

Oluşan buz sarkıtlarını gören vatandaşlar, çatı altlarında yürümemeye özen gösterdiklerini dile getirerek şunları söylediler: “İlimizde etkili olan kar yağışı sonrası başlayan soğuk havanın etkisiyle bazı binaların çatılarında uzun buz sarkıtları oluştu. Bu buz sarkıtları insanlar ve araçları için tehlike oluşturuyor. Oluşan buz sarkıtlarıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması, özelikle halkın yoğun olarak kullandığı yerlerde bulunan binaların çatılarındaki buz sarkıtlarının gerekli önlemler alınarak temizlenmesi gerekiyor. Geçmiş yıllarda çok sayıda aracın üzerine bu buz kütleleri düşerek maddi hasara neden olmuştu. Kısa zamanda gerek devlet eliyle gerekse vatandaşlar kendi imkanları ile kötü bir hadise yaşanmadan buz sarkıtlarının temizlenmesi i.in çalışma yapılmalıdır. İnsanların bu konuda dikkatli olması gerekiyor.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —