Covid-19 salgını nedeniyle okulların kapalı olmasına rağmen hazırlıklarını tamamlayan Muş´ta çiçekçilik yapan Serdar Subaşı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için aranjman buketlerle hazırlıkların tamamladığını belirtti. Birbirinden güzel canlı çiçekler ile vitrinini bugüne hazırlayan Subaşı, öğretmenlere karşı büyük bir saygınlığın olduğu ve başta öğrenciler olmak üzere her kesimden bugüne özel bir ilgi olduğunu söyledi.
Yaklaşık iki haftadır hazırlıklara başladığını ve ürünleri de bu süreden itibaren stok etmeye başladığını belirten Serdar Subaşı, ?Bir ay öncesinden başlattığımız hazırlıklar nedeni ile bugün diğer illere oranla bizim çiçek fiyatlarımız daha uygundur. Canlı ve yapay çiçeklerimiz ile bugüne en iyi şekilde hazırlandık? dedi.
Çiçek dilinin duyguları anlatma sanatı olduğunu belirten Subaşı, öğretmenlere karşı olan saygınlığında çiçekle perçinleştiğini ifade etti. Öğrencilerin bugüne özel öğretmenler hediyesi arasında ilk sırada çiçeğin olduğunu ifade eden Subaşı, gül, karanfil, cerbole, mevsim çiçeği, kır çiçeği, papatya, cipso, soli gibi çeşitlerin daha çok ilgi gördüğünü söyledi.
Subaşı, ayrıca müşterilerin renklere de önem verdiğini kaydederek, bu nedenle bu yıl çok renkli çeşitler ile müşterilere alternatifler sunduklarını, gül renkleri arasında, kırmızı, mavi, beyaz, sarı ve pembe gibi renklerin mevcut olduğunu söyledi.
İl dışından bir haftadan bu yana sipariş aldıklarını belirten Subaşı, ?Hazırlıklarımızı koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde yapıyoruz. Maske ve eldiven hijyenine dikkat ediyoruz. Türkiye´nin birçok vilayetinden bugün için siparişler aldık. İlçelere, köylere aldığımız siparişlerin hazırlıklarını yaptık. Bugün gün boyu bunların dağıtımı ile uğraşacağız. İnsanlar birbirlerinden uzakta bile olsa çiçekler ile birbirlerine duygularını ifade edebiliyor. Çünkü çiçek dili duyguları anlatma sanatıdır. Bu nedenle bizde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, başarılar dileriz? diye konuştu.