GELECEĞİN VOLEYBOLCULARI YETİŞİYOR
Türkiye Voleybol Federasyonu Alt Yapılar Programı kapsamında Muş’ta düzenlenen yıldızlar voleybol il birinciliği karşılaşmaları tamamlandı.
Muş’ta voleybol yıldızlar il birinciliği karşılaşmaları oynandı. Türkiye Voleybol Federasyonu Alt Yapılar Programı kapsamında oynanan maçlar sonunda Muş Lalezar Spor yıldızlar takımı il birinciliğini elde etmeyi başardı.
3 gün süren karşılaşmalar sonunda rakiplerini yenerek birincilik elde eden Muş Lalezar Spor yıldızlar takımı Muş’u bölge ve Türkiye şampiyonalarında temsil etme hakkı elde etti.
4 takımın mücadele ettiği il şampiyonası Muş Yeni Spor salonunda yapıldı. Sporcuların aileleri ve voleybol severlerin ilgiyle takip ettiği karşılaşmalarda il birinciliğini elde eden Muş Lalezar Spor yıldızlar takımı, karşılaşmalarda Muş Gençlik Spor takımını 3-0, Yurdum Gençlik Sporu yine aynı skorla 3-0 mağlup etmeyi başardı. Muş Lalezar Spor yıldız takımı son maçını ise kardeş takımı olan Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Spor’a karşı oynadı. Bu karşılaşmadan da 3-1 üstünlükle ayrılan Muş Lalezar Spor Yıldızlar takımı böylelikle il birinciliğini elde ederek Muş’u 1-3 Nisan 2022 tarihlerinde Siirt ilinde yapılacak olan Bölge şampiyonasında temsil etme hakkı elde etti.
Karşılaşmaların ardından bir açıklama yapan Muş Lalezar Spor kulüp başkanı ve antrenörü Ferzende Emre, gençlerin gelecek olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: ”Geleceğimiz gençlerimizdir, ilkesiyle çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürümeye devam etmekteyiz. Yıldız oyuncularımız ilde çok güzel sonuçlar alarak ilimizi Bölge ve Türkiye Şampiyonalarında temsil etmeye hak kazandılar. Bu başarılarından dolayı tüm sporcularımı kutluyorum. Şimdi önümüzde bölge şampiyonası var. 1-3 Nisan 2022 tarihlerinde Siirt ilinde yapılacak olan Bölge şampiyonasına katılacak olan sporcularımız oradan da başarılı sonuçlar alarak dönmek için antrenmanlarımızı aksatmadan devam ettireceğiz. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olarak bizde gençlerimize önem veriyoruz. Onları geleceğin voleybolcuları olarak yetiştirmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun karşılığını alacağız. Bize verilen destekleri unutmadan gençlerimiz ile voleybolda en iyi başarıları almak için mücadele edeceğiz.
Son olarak bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e, Spordan Sorumlu Vali Yardımcımız Sayın Hasan Taş’a, Muş Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Emrullah Güler’e, Voleybol İl Temsilcisi Ramazan Konak’a ve Gençlik spor çalışanlarına sporcularım adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.