Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi liderleri, ürettikleri projelerle örnek davranışta bulunuyor. Özellikle köy çocuklarına yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen Gençlik liderleri, çocukları da işin içine katarak onları mutlu ediyorlar.
Son olarak liderler, köy çocukları, bir televizyon kanalındaki yarışma programından esinlenerek çeşitli malzemelerle "Köyvivor" parkuru yaptı. Merkez Donatım köyündeki çocuklar, oynayabilecekleri park veya bir futbol sahası olmadığı için kendilerine "Köyvivor" parkuru kurdu.
?GENÇLİK LİDERLERİ VE ÇOCUKLARI DOYASIYA EĞLENDİ?
Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi liderleri ile gönüllüleri, Donatım köyünü ziyaret ederek, çocuklara malzeme yardımında bulundu. Köy çocukları ile bir de yarışma düzenleyen gençlik liderleri ile gönüllüler, maviler ve kırmızılar diye çocukları iki guruba ayırdı. Köyün çobanının da sunuculuğunu üstlendiği yarışmada, koşarak, atlayarak ve sürünerek parkuru tamamlayanlar, son olarak topla belirlenen hedefleri vurarak düşürmeye çalıştı. Çocukların kıyasıya mücadelesi ise renkli görüntülere sahne oldu.
Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki 110 hane ve yaklaşık 800 nüfusun bulunduğu köyde yaşayan çocuklar, iki grup halinde yarıştıkları yarışma sonunda madalya ve kupa sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.
?AKTİF BİR ŞEKİLDE PROJELER ÜRETEREK KARDEŞLERİMİZLE BİR ARAYA GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ?
Muş Gençlik Merkezi´nin aktif bir şekilde tüm liderleri ile sahada olduğunu belirten Gençlik Lideri İrfan Batır, korona virüs sonrası başlatılan normalleşme süreci ile yeni projelerle çocuklarla buluşmaya devam edeceklerini söyledi.
Köyvivor ve buna benzer birçok proje ile çocukların sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde oyunlara katmaya devam edeceklerini ifade eden Batır, ?Normalleşme süreci ile birlikte sahada çalışmalarımıza başladık. Pandemi sürecinde projelerimizi hazırladık ve bunları şimdi ise hayata geçiriyoruz. Bugün de Donatım köyündeyiz ve güzel bir proje ile kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu çalışmalarımız devam edecek? dedi.