Menü Muş Şark Haber
Tarih: 11.03.2026 15:29
HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

Muş'ta tedavi gören çocuklar, hastanede özel olarak kurulan 'Hastane Okulu' sayesinde eğitimlerine ara vermeden devam edecek. Protokol ile sağlık ve eğitim kurumları güçlerini birleştirdi.

 

Muş'ta tedavi gören çocukların eğitimden kopmaması ve hastane sürecinde psikososyal olarak desteklenmesi amacıyla önemli bir iş birliği resmiyet kazandı. Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Muş İl Sağlık Müdürlüğü ve Muş İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Muş Devlet Hastanesi bünyesinde "Hastane Okulu" kurulması kesinleşti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ın ev sahipliğinde gerçekleşen protokol törenine, Muş İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kenan Akpolat, Muş İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ayşe Rümeysa Doğruel, Muş İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Tanyeri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Kaya ve çok sayıda akademisyen katıldı. Törende ayrıca Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esra Demir Öztürk, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran, Dr. Öğr. Üyesi Müveddet Konuşkan Bayraktar ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kılıçlı da hazır bulundu.

Tedavi sürerken eğitim devam edecek

Protokol kapsamında, hastanede yatarak tedavi gören çocukların eğitimlerine ara vermeden devam etmeleri sağlanacak. Bu uygulama sayesinde çocukların hem akademik süreçlerinin desteklenmesi hem de hastane ortamına bağlı kaygılarının azaltılması hedefleniyor. Uzmanlar, hastane ortamında çocukların yalnızca tedavi gören bireyler olarak değil, aynı zamanda öğrenciler olarak da desteklenmesinin, iyileşme süreçlerini olumlu yönde etkileyebileceğini belirtiyor.

Üç kurumdan güçlü iş birliği

Hastane Okulu projesi, üç kurumun koordineli çalışmasıyla hayata geçirilecek. Muş İl Sağlık Müdürlüğü ve Muş Devlet Hastanesi, çocukların eğitim görebileceği uygun bir alanı tahsis ederken, Muş İl Millî Eğitim Müdürlüğü hastane sınıfının ruhsatlandırılması ve öğretmen görevlendirmesini üstlenecek. Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ise öğretmen adaylarının katkılarıyla çocuklara gönüllü akademik destek sağlayacak.

Böylece tedavi gören çocuklar eğitim haklarından mahrum kalmadan derslerine devam edebilecek, aynı zamanda hastane ortamında sosyal ve psikolojik olarak desteklenebilecekler. 

"Çocuklar sadece hasta değil, aynı zamanda öğrencidir"

Hayata geçirilen Hastane Okulu uygulaması ile tedavi sürecindeki çocukların eğitim haklarının korunması, psikososyal olarak desteklenmeleri ve kendilerini yeniden çocuk gibi hissedebilecekleri bir öğrenme ortamına kavuşmaları amaçlanıyor.




Orjinal Habere Git
HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK
— HABER SONU —