Tarih: 04.12.2025 15:19

KADIN ÜRETİMİ MUŞ’TA VİTRİNE ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

KADIN ÜRETİMİ MUŞ'TA VİTRİNE ÇIKTI

Muş'ta düzenlenen "Zirvede Kadın Var" programı ile "1. Muş Kadın Girişimciler Fuarı", kadınların el emeği, üretimi ve girişimcilik hikâyelerini geniş kitlelerle buluşturarak büyük ilgi gördü. 

 

Muş'ta kadın emeğini, üretimini ve girişimcilik vizyonunu görünür kılmayı amaçlayan "Zirvede Kadın Var" programı ile "1. Muş Kadın Girişimciler Fuarı" eş zamanlı olarak düzenlendi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliklere, kadın girişimciler, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. Kadınlar tarafından hazırlanan ürünler fuar alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, etkinliğin yalnızca bir buluşma olmadığını, aynı zamanda Muş'ta kadın odaklı dönüşümün temellerinin atıldığı önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kadının emeği, üretimi ve liderliğinin toplumun en güçlü yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Koç, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta aktif rol almasının sürdürülebilir kalkınmanın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında hem zirvenin hem de fuarın kadınların potansiyelini görünür kılma amacı taşıdığını belirten Koç, bilgi, ilham ve vizyon üreten bu organizasyonun Muş'un girişimci kadınlarına önemli fırsatlar sunacağını dile getirdi.

Kadın girişimciliğinin rolü

Koç, kadın girişimciliğinin yerel kalkınmanın dinamik bir unsuru olduğunu hatırlatarak, kadınların ürettiği her değerin aileden başlayarak kent ve ülke ekonomisine yayılan güçlü bir ivme oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle kadınların girişimcilik yolculuğunda ortaya koydukları ürünleri ve markaları hem kent hem de ülke gündemine taşımayı stratejik bir öncelik olarak gördüklerini ifade etti.

Kadın girişimcilerin ekonomik hayattaki görünürlüğünü artırmanın sadece bir teşvik değil, aynı zamanda sürdürülebilir gelişim için zorunlu bir adım olduğuna işaret eden Koç, kız çocuklarının eğitimine katkı sunmaya ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Açılışı yapılan 1. Muş Kadın Girişimciler Fuarı'nın yalnızca bir sergi alanı değil, yeni iş birliklerinin doğduğu, ticari ilişkilerin güçlendiği ve girişimci kadınların üretim yolculuğunun desteklendiği bir ekosistem olduğunu ifade eden Koç, fuarın Muşlu kadınlara ilham vereceğine inandığını söyledi. Koç, kadınların girişimci kimliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen bu tür organizasyonların kentin ekonomik kalkınmasına da doğrudan katkı sunduğunu kaydetti.

Toplumsal dönüşüm mesajı

Kadınların güçlendirilmesinin toplumsal değişim ve ekonomik rekabet gücü için artık bir zorunluluk olduğunun altını çizen Koç, MUŞ TSO'nun kadınların üretim, istihdam ve girişimcilik alanlarında attığı her adımı desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Koç, programın sonunda verdiği mesajda "Muş'ta kadının liderliği, öncülüğü ve üretimi artık daha güçlü olacaktır" ifadesiyle kadınların kentteki toplumsal ve ekonomik dönüşümde daha görünür olacağının altını çizdi.

Koç, konuşmasının sonunda Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu fuarı düzenleyeceklerini ve etkinliği geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Program boyunca girişimci kadınların el emeği ürünleri ziyaretçiler tarafından incelenirken, üretim sürecine dair deneyimler de paylaşıldı.

Zirve kapsamında kadın girişimciliğini destekleyen çalışmalar, yerel kalkınma modelleri ve girişimcilik ekosisteminin geleceğine yönelik değerlendirmeler ele alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —