Muş´ta 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı adeta hayatı felç etti. Şehir merkezinde yaklaşık 1 metreye ulaşan kar kalınlığı cadde ve ara yolları ulaşıma kapattı. Etkili kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun kapalı olduğu Muş´ta, çatılarda biriken kar ise geçim kaynağı oldu. Ücret karşılığı çatı temizleyen işsiz vatandaşlar ise kış boyunca çatı temizlemeyi hedefliyor.
Çatıların büyük ve küçüklüğüne göre ücreti belirleyip para kazanmaya başladıklarını belirten Emin Kandemir, gün de bir ya da iki çatılarda ki kar kütlelerini temizlediklerini söyledi.
?BİR ÇATIDAN 150-200 TL BİR ÜCRET KAZANCIMIZ OLUR?
Çatının büyüklüğüne göre 150 ila 200 lira arası kişi başına para kazandıklarını ifade eden Kandemir, işlerinin tehlikeli ancak kendilerince aldıkları tedbire güvenmek zorunda olduklarını kaydetti.