MAUN TERCİH VE REHBERLİK HİZMETLERİ STANTLARI AÇILDI
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) 26 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında İslami İlimler Fakültesi fuaye alanında üniversite tercihleri yapacak aday öğrenciler için tercih ve rehberlik hizmetleri stantları açtı.
Bütün akademik birimlerden alanında uzman hocaların ve öğrenci işlerinden ilgili personellerin stantlarda adaylar için hazır bulurken, MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican öğrenci stantları yerinde inceleyip personelden bilgi aldı.
Kurulan tercih ve rehberlik stantlarıyla ilgili bir mesaj yayımlayan MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversite sınavın kazanan öğrencileri tebrik etti. "Umarım istedikleri bölümlere hepsi gidebilirler ve arzu ettikleri, bekledikleri ve kendilerini yetiştirebilecekleri bir bölüme kayıt yapma imkanları olur" diyen Rektör Mustafa Alican, "Tabii ki biz Muş Alparslan Üniversitesi olarak bütün öğrencilerimizi Muş'a bekliyoruz. Muş Alparslan Üniversitemiz 16 yılını doldurmuş, nispeten artık büyük sayılabilecek bir üniversite. Bu sene inşallah öğrenci sayımız 15 bini bulacaktır. Üniversitemizin bütün binaları, fakülteleri, sosyal donatıları tamamen oturmuş durumda. Spor salonlarımızdan, havuzlarımızdan, konferans salonlarımızdan, peyzacı son derece gelişmiş olan külliyemizden tutun da bütün sosyal imkanlara kadar her şey elimizin altında. Faaliyetlerimizi sağlıklı bir biçimde devam ediyor. Bütün bölümlerimizde yeteri kadar genç dinamik ve alanlarında yetkin hocalarımız var. Dolayısıyla bütün öğrenci kardeşlerimizi biz Muş Alparslan Üniversitemize bekliyoruz" dedi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Altunç ise tercih döneminde üniversite adaylarının geleceğine yön vermek adına kurulan bilgi stantlarına herkesi beklediklerini ifade ederek şunları kaydetti, "Siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası ticaret ve işletmecilik, iktisat ve işletme olmak üzere toplamda 4 aktif bölümle eğitim-öğretim hayatına devam eden fakültemiz, gerek kamu gerekse de özel sektörde istihdam edilmenizi sağlayacak geniş bir iş yelpazesine sahiptir. Donanımlı, dinamik ve alanında uzman akademisyenlerimizden eğitim alarak kariyerinize yön vermek ve fakültemizin bir parçası olmak için tercihlerinizi bekliyoruz. Bu vesileyle tercih döneminin hayırlı olmasını diliyorum, her şey gönlünüzce olsun."
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper de, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak genç adayları, 8 bölüm, 10 program ile hizmet veren bölümlerde kendileri için bilgilendirmek üzere beklediklerini belirtti. Yüksekokuldaki popüler bölümlere de değinen Özalper, "Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde barındırmış olduğu popüler bölümler içerisinde aşçılık, sivil havacılık kabin hizmetleri, fotoğraf ve kameramanlık bölümleriyle öğrencilerimizin ileriye dönük bir hayat kurmalarında kendilerine kalifiye hocalar tarafından verilecek eğitimlere hazır olduğumuzu buradan belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.