Tarih: 08.12.2019 16:11

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERLE BULUŞUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Merkeze bağlı Çöğürlü Köyünde ikamet eden Suriye uyruklu aile ziyaret edildi. 4 çocuklu aile İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nden yardım talebinde bulundu. Kısa sürede Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ?Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor´ projesi ile ailenin yardımına koştu.

Kış mevsiminde evin eksiklikleri için harekete geçen öğretmen ve öğrenciler, elektrik tesisatı, kışlık yakacak, kapı ve pencere eksiğini giderdi.

Ayrıca gıda ve giyim malzemelerini de temin eden öğretmen ve öğrenciler, ailenin birçok eksiğini giderdi.

?Meslek Liseliler Hayata Dokunuyor´ sloganı adı altında 12 öğretmen ve 18 öğrencinin ihtiyaç sahibi ailelere destek verdiğini belirten Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ferhat Yentür, şunları söyledi: ?Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ?Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor´ projesi kapsamında ?Meslek Liseliler Hayata Dokunuyor´ sloganı adı altında 12 öğretmen, 18 civarı öğrenci ile beraber muhtaç ailelere boyadır, badanadır, elektriktir, gıdadır, gördüğünüz gibi yakacak yardımlarında bulunuyoruz. Şimdi bizim geldiğimiz aile bizim aynı zamanda öğrencimizin velisi, yani kendi öğrencimize geldik öncelikle kendi çevremize yardım etmeye çalışıyoruz. Öncelikli olarak tabi ki ailelere yardımdır amaç ama bunun yanında öğrencilerimize yardım işte destek bilincini aşılamak, bu bilinçte olmalarını sağlamak ve hakikaten hümanist bir yaklaşmak hani insanlara yardım açısından öğrencilerin bu noktada yardımcı olmaya çalışıyor velilere.?

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi alan öğretmeni Buket Uluca ise, ?Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor projesi kapsamında bugün ailemizi ziyarete geldik. Gelmeden önce ailemizin mevcut bütün ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Her türlü bakım, onarım, tamirat gibi bütün ihtiyaçları tespit edildikten sonra öğrenci, öğretmen ve idarecilerle ailemizi ziyarete geliyoruz? şeklinde konuştu. 

?BU PROJEDEN HEM AİLELER FAYDALANIYOR, HEM ÖĞRENCİLER?

?Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor? projesinin öğrenciler üzerindeki rolünden de bahseden Uluca, ?Projenin öğrencilerimiz içinde şöyle bir faydası oluyor; okulda öğrendikleri bütün bilgileri sahada da pekiştirmiş oluyorlar. Bir evin ihtiyacı olan her türlü badana, boya, elektrik tesisatıyla ilgili bakım, onarım, tamirat ve kesinlikle mobilya giderlerini, mobilya bölümü karşılamış oluyor. Bu şekilde öğrenciler, okulda öğrendikleri bütün bilgileri evlerde pekiştirmiş oluyorlar. Böylece hem aileler faydalanıyor, hem öğrenciler? diye konuştu.

Kendi okullarında eğitim-öğretim gören arkadaşlarının ziyaret ettikleri evinin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını aktaran Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencisi Taner Tandoğan da, ?Biz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyiz. Buraya arkadaşımız için geldik. Burada, arkadaşımıza yardım eli uzatıyoruz. Kendi adımıza da mutluyuz, arkadaşımızın adına da mutluyuz. Evlere gelince, kendi evimiz gibi görüyoruz. Boya, badana ne iş olursa olsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak yardım ediyoruz. Biz mutluyuz, herkeste mutlu olsun? ifadelerini kullandı.

Öğrenci ile öğretmenlerin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten ötürü duyduğu sevinci dile getiren dört çocuk annesi Leyla Abdurrahman, teşekkürlerini dile getirdi.

Öte yandan toplanan yardım malzemeleri pikapla köye getirilerek aileye teslim edildi.

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —