REKTÖR POLAT, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINI DİNLEDİ
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitede faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının sorularını yanıtladı.
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitede faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının temsilcileriyle bir araya gelerek temsilcilerin sorularını cevapladı.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının çevrimiçi olarak düzenlediği toplantıya Rektör Polat’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Uslu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Şükrü Çobanoğlu, öğrenci toplulukları danışmanları ve öğrenci toplulukları temsilcileri katıldı.
Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, toplantıda kısa bir konuşma yaptıktan sonra öğrenci topluluk temsilcilerine söz vererek, öğrenci toplulukları danışmanları ile öğrenci temsilcilerinden gelen soruları cevapladı.
Polat, toplantı ile öğrenci temsilcileri ile tekrar buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, pandemi tedbirlerine sıkı bir şekilde devam edilmesi konusunda bir hatırlatma yaparak, "Ülke olarak pandemi sürecinde normalleşmeye adım attığımız şu günlerde hayatımızda kısıtlamaların tekrar yaşanmaması için maske, mesafe ve hijyen konusuna çok önem vermeliyiz. Lütfen tedbirlerimize son derece özen göstermeye devam edelim. En kısa süre içerisinde sizlerle üniversitemizde sağlıklı ve güzel günlerde yeniden bir araya geleceğiz." Dedi.
Toplantıyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Spor Daire Başkanı Şükrü Çobanoğlu, "Üniversitemize bağlı olarak, özellikle pandemi sürecinde faaliyetlerini gönüllü sürdüren öğrenci topluluklarımız bulunmaktadır. Bu topluluklarımızın ilgili süreçte toplamda 55 faaliyet yapmaları bizim için çok önemli. Öğrenci topluluklarımızın çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaları için bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Ayrıca, bu toplantı ile pandemi sürecinde üniversitemizden ayrı kalmak zorunda olan öğrencilerimizin durumlarından haberdar olmak, varsa sorunlarını dinleyip birlikte çözüm bulmayı hedefledik." dedi.
Çobanoğlu, pandemi sürecinde rehberlik ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan öğrencilere yönelik çevrimiçi bir psikoterapi programının da hayata geçirileceğini duyurarak: "Toplantı vesilesiyle Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın desteğiyle üniversitelerde ilk defa uygulanacağını düşündüğümüz bir faaliyetimizi de öğrencilerimize duyurmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde birimimiz bünyesinde faaliyet gösteren rehberlik servisi sorumlusu Psikolog Fatma Akça Yılmaz ile pandemi sürecinde rehberlik ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize çevrimiçi psikoterapi programını başlatıyoruz. Birim olarak bizi sürekli destekleyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a, üst yönetime, birim personelimize şükranlarımı sunarım."
Toplantı, Sol Anahtarı Öğrenci Topluluğu temsilcilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.