Menü Muş Şark Haber
Tarih: 15.05.2023 19:20
ŞEHİT VE GAZİ ANNELERİNE “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ

ŞEHİT VE GAZİ ANNELERİNE “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ

Facebook Twitter Linked-in

ŞEHİT VE GAZİ ANNELERİNE "ANNELER GÜNÜ" ZİYARETİ

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, il genelindeki şehit ve gazi annelerini Anneler Günü dolayısıyla ziyaret etti.

 

14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla şehit ve gazi annelerine 14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret edilen şehit ve gazi annelerine çiçek ve hediye takdim edildi.

İlçelerde şehit ve gazi annelerini personeller ziyaret ederken, İl Müdürü Abdulbari Aksoy ile AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek'in eşi Makbule Şimşek ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şeyma Arslan ise şehit Uzman Çavuş Ümit Solak'ın annesi Sedef Solak ile babası Bedri Solak'ı ziyaret ettiler.

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, yapılan ziyaretler ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi: "Bugün vatanımızda huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Anneler Gününde evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan yüreği yaralı tüm şehit ve gazi annelerine minnet ve şükranlarını sunuyorum. Kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit annelerine ve diğer yakınlarına sahip çıkmanın, destek olmanın, acılarını paylaşmanın hepimizin boynunun borcudur. Şehitlik en kutsal mertebedir. Bütün şehit aileleri de şehit ailesi gururu ve onurunu en iyi şekilde taşıyorlar. Geride kalan şehit anneleri ve yakınları bize şehitlerin bir emanet olarak her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini isterim. 14 Mayıs Anneler Günü vesilesi ile merkez ve ilçelerde bulunan şehit ve gazilerimizin annelerini ziyaret ettik. Gerek kurumumuzun personelleri gerekse kendi şahsım olarak bu özel günde onları yalnız bırakmayarak, bir evlatları gibi yanlarında olduk. Şehit ve gazi annelerini sadece anneler gününde değil her gün hatırlanması gerekir. Merkez ve ilçelerimizde bulunan şehit ve gazilerimizin anneleri evlatlarının eksikliğini göstermemek adına yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Şehitlerimizi unutmadığımız gibi ailelerini de unutmuyoruz. Bakanlığımızın ve devletimizin imkanlarını onlar için kullanıyoruz. Annelerimize Allah sıhhat ve afiyet versin."

Aksoy, açıklamasının devamında ise şehitlere Allah'tan rahmet gazilere ise sağlıklı bir yaşam temennisinde bulunarak; "Karşılıksız sevmenin en güzel örneğini veren annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de manevi kaynağıdır. Bu yüzdendir ki dilimizden ve gönlümüzden geçen en güzel kelime daima 'anne' olmuştur. Vatanının bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele edip, şehit olan kardeşlerimi rahmet gazi olan kardeşlerimize de sağlıklı bir yaşam diliyorum. Ülkemiz birlik ve beraberliği için can veren kan veren şehitleri dünyaya getiren annelerinde Anneler Gününü kutluyorum. Bizler de şehit ve gazi annelerinin birer evlatları gibi her zaman yanlarında olmak için mücadele edeceğiz. Yeryüzünün en ağır yükünü çeken, bir tebessümü cennete değer, tüm cefakar annelerimizin ellerinden saygıyla öperim" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —