ŞİİR VE HİKAYE YARIŞMASI SONUÇLANDI
Muş Tanıtım Platformu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Şiir ve Hikaye Yarışması' sonuçlandı
Muş Tanıtım Platformu tarafından şiir ve hikaye yarışması düzenledi. geçtiğimiz günlerde sonuçlanan yarışmada dereceye girenlere ödülleri bu ay içerisinde verilecek.
Muş Tanıtım Platformu'nun düzenlediği Muş Valiliği, Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Seçkin-İz Koleji tarafından desteklenen "1071'den 2023'e Muş" konulu şiir ve hikaye yarışmasında dereceye giren eserler, jürinin yoğun çalışması sonucunda belirlendi. Dereceye giren şair ve yazarlara ödülleri, eylül ayı içerisinde yapılacak bir törenle teslim edilecek.
Şiir dalında İbrahim Şaşma 'Muş'un Lisanıyla' eseriyle birinci olurken, Saltuk Buğra Bıçak 'Ey Şehr-i Muş' adlı eseriyle ikinci, Hasan Fahri Tan 'Muş Şehrengizi' adlı eseriyle üçüncü, Mehmet Akif Özer '1071'den 2023'e Muş'umuz' adlı eseriyle dördüncü, Necdet Şaşkan 'Şehr-i Muş' adlı eseriyle beşinci oldu.
Hikaye Yarışmasında ise, Gazi Karabulut 'Emanet' adlı eseriyle birinci, Saltuk Buğra Bıçak 'Hasır Dediğin' adlı eseriyle ikinci, Cumali Mete 'Suşehriyar' adlı eseriyle üçüncü, Sema Özdemir 'Kenger' adlı eseriyle dördüncü ve Elanur Adanır da 'Yolum Yokuştu Benim Varacağım Nokta Geldiğim Yerdi' adlı eseriyle beşinci oldu.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Muş Tanıtım Platformu Başkanı Fırat Aykan, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri 1071'den 2023'e Muş sloganıyla düzenlenen yarışmaya ciddi bir titizlikle hazırlandıklarını söyledi.
Prof. Dr. Mustafa Alican, Dr. Öğr. Üyesi Servet Şengül, Şeref Işık, Bülent Polat, Mustafa Yıldız, Turhan Sur, Ozan Onur Seyitoğlu, Nuray Özdemir ve Faruk Yiğit Araz'ın seçici kurulda yer aldığı yarışmada birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın, dördüncü ve beşincilere de biner TL para ödülü verilecek.