TAŞDEMİR, "SON GENCE ULAŞANA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muş ve ilçelerde uygulanan projeler ile binlerce genç sporla buluşuyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği hayata geçirilen Okul Sporları, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Gençlik Çalışmaları ve Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Muş ve ilçelerinde binlerce genç sporla buluşuyor.
Bu kapsamda Muş ve ilçelerinde bulunan spor tesisleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından aktif hale getirilerek gençlerin hizmetine sunuluyor. Antrenöründen malzemesine kadar sayısız imkanları gençlerle buluşturan Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü il genelinde gençleri sporla tanıştırıyor.
Bu kapsamda Muş'a atandığı günden itibaren dur durak bilmeden çalışan tüm genç ve çocukları sporla buluşturmak için çaba sarf eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Muş'un 5 ilçesinde Kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde uygulanacak olan projeler hakkında toplantılar düzenledi. İlçe Milli eğitim Müdürler ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelen Taşdemir, tüm öğrencilerin spor aktivitelerine katılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
"SPORU İLİMİZİN HER KÖŞESİNE YAYANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ"
Müdür Taşdemir, Okul Sporları, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Gençlik Çalışmaları ve Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı için ilçelerde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her türlü olanağın sağlandığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Okul Sporları, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Gençlik Çalışmaları ve Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında tüm tesislerimizi hazır hale getiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol gereği ilkokullarda beden eğitimi derslerinin yapılması ve öğretmeni olmayan okullara da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından antrenör görevlendirilerek gençlerimizi sporla hemhal edeceğiz. Bu konuda bütün ilçelerimizdeki spor tesislerimizi aktif hale getirip her öğrenciyi bir spor branşıyla tanıştırıp ilgi duyduğu spor branşını yapmasını sağlayacağız. Bu vesile ile çocuklarımızı her türlü kötü, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, çocuklarımızı başkalarının hedef kitlesi haline gelmesini ortadan kaldırarak çocukların tamamen sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerle maksimum düzeyde katılımını sağlayacağız. Bunun içinde bakanlığımızın ilçelerimizde yapmış olduğu yatırımları hayata geçirerek teşrifatını, donanımlarını ve yeterli sayıda personeli görevlendirerek buraları tamamen çocuk ve gençlerimiz için cazibe merkezleri haline getireceğiz. Bunları yaparken ilçe kaymakamlarımız başta olmak üzere Belediye başkanlarımız ve hedef kitlemiz olan öğrenciler olduğu için en önemli paydaşımız Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı müdürlerimiz ve öğretmelerimizin de desteği alarak tüm öğrencilerimize ulaşmaktır. Öğrencilerimize ulaşmak için müdürlük olarak araç tahsisinden malzemeye kadar her şeyi hazırlıyoruz. Muş merkez, ilçelerimiz, beldelerimiz, mahallelerimiz ve köylerimizde son gence ulaşana kadar, sporu ilimizin her köşesine yayana kadar çalışacağız. Gençlerimize ve çocuklarımıza bu güzel imkanları sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz'e teşekkürlerimi sunuyorum." Dedi.