Menü Muş Şark Haber
Tarih: 24.03.2022 20:06
TEKSTİL ÇALIŞANLARINA "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" PROJESİ ANLATILDI

TEKSTİL ÇALIŞANLARINA "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" PROJESİ ANLATILDI

Facebook Twitter Linked-in

TEKSTİL ÇALIŞANLARINA "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" PROJESİ ANLATILDI

Muş’ta kadınların en fazla çalıştığı alanların başında gelen tekstil atölyelerinde Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kadınlara “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında eğitim verildi.

 

Muş Emniyet Müdürlüğü ilde huzur ve güven ortamının sağlanması için yapmış olduğu çalışmalarına aralıksız devam ederken bir taraftan da sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında çeşitli eğitim programları düzenliyor.

Bu kapsamda Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri daha önce birçok kamu ve özel sektörde gerçekleştirdiği eğitimlerine, ilde en fazla kadının çalıştığı sektörlerin başında gelen tekstil atölyelerinde devam etti. Kadınların uyuşturucu konusunda daha bilinçli olmaları için İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında kadınlara yönelik eğitim verildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Halit Bozkurt tarafından verilen eğitime İŞKUR Şube Müdürü Ahmet Sağlık’ta katıldı.

Verilen eğitimler ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR Şube Müdürü Ahmet Sağlık, uyuşturucu ile mücadelede kurum ve firma çalışanları olarak destek vermeye hazır olduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Tekstil kent olma yolunda ilerleyen ilimizde faaliyet gösteren tekstil fabrikalarına gerek meslek edindirme kurslarımız ve gerekse işbaşı eğitim programlarımızla katkı sunmaya devam ediyoruz. İşverenlerin ihtiyaç duydukları kalifiyeli eleman açığını kapatmaya aynı zamanda ilimizin ve gençlerimizin en büyük sorunu olan mesleksizlik sorununa çözüm olmaya çalışan kurumumuz gençlerimizin vasıflı birer birey olarak yetişmeleri bizler için oldukça önemlidir. Bu sayede muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarına da vesile olmak ve işverenlere de vasıflı eleman kazandırmak için İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gelen ekipler uyuşturucuya karşı bilinçli olmak için bilgiler verdi. Tekstil fabrikalarında çoğunluk 18-35 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmakta bu anlamda Emniyet Müdürlüğümüzün bu tür faaliyetlerini önemsiyor ve destekliyoruz. Bugünde İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından By Alan tekstil firmamızda gençlerimize verilen eğitime katıldık. Son dönemlerde yaygın bir şekilde kullanılan uyuşturucuya karşı herkesin bilinçli olması gerekir. İlimizde faaliyet gösteren tekstil atölyelerinde gençlerin bu konu hakkında daha dikkatli olması gerekir. Bizlerde uyuşturucuya karşı açılan bu savaşa destek vererek, görevli ekiplerimize yardımcı olmamız gerekir. Çok faydalı geçtiğine inandığımız bu faaliyetlerden dolayı Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —