YILMAZ, "SEÇİMLERE KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRİYORUZ"
DEVA Partisi bölge koordinatörü hemşehrimiz Dr. Medeni Yılmaz, yerel seçimlere kendi adayları gireceklerini söyledi
Deva Partisi İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Dr. Medeni Yılmaz, Van'da çeşitli temaslarda bulundu.
Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun ve İstanbul Milletvekili Medeni Yılmaz ziyaret kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Zor bir toplumda yaşadıklarını ifade eden Dr. Medeni Yılmaz, "Bir ülkede hukuk ve adalet yoksa insanların mutlu olması da beklenemez. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ama mutlu ve huzurlu değiliz. Ancak bu ülkenin geleceği için yeniden çalışmaya başladık. 81 ilimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Van ile ilgili sorunlara da gözüm ve kulağım açık olacak" dedi.
Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarımızla seçimlere katılmayı planlıyoruz. Bu süreçte seçim işbirlikleri gerektirecek durumlarda göz ardı edilmeyecek. Kapıları kapatmıyoruz ama şuan ki düşüncemiz kendi adaylarımızla seçime girmektir" şeklinde konuştu.
Muşlu olması hasebiyle Van'a sık sık geldiğini belirten Yılmaz, kendisini Van'ın bir Milletvekili olarak gördüğünü söyledi. Yılmaz; "İstiyorum ki, Van'ın sorunlarını bize ulaştırın. Bize ulaştıracağınız her sorunu Meclis kürsüsünde dile getireceğiz. Van'ın güçlü muhalefette ve güçlü basına ihtiyacı var. Sorunların çözümü konusunda birlikte istişareli çalışırsak Van'ın sorunları çok daha erken bir şekilde çözüm bulur. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, Van'ı çok önemsiyor Van'a çok büyük değer veriyor. Bu anlamda Van'ın gelişimi ve kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Her bir Milletvekili arkadaşımıza bazı iller emanet edildi. Van'ın da bize emanet edilmesi nedeniyle, bundan böyle Van ile ilgili her türlü soruna çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Her sorunu Meclis kürsüsünden bizzat-i gündeme taşıyacağız" dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı ve geçmiş dönem Van Milletvekili Kerem Altun ise, Ülkenin birçok sorunlarla baş başa kaldığını belirterek, çözüm bulma yolunda iktidar partisinde herhangi yapıcı bir adımın atılmadığını söyledi. AK Parti iktidarında canı sıkılan herkesin kolayca Silah ruhsatı alabildiğini belirten Altun yaptığı açıklamada; " Türkiye'nin gün gittikçe mafya ülkesine doğru evrildiğini görebiliyoruz. Canı sıkılan parasını vererek silah ruhsatı alabiliyor. Canı sıkılan insanların canına kıyabiliyor. Belinde silah alan kendisini bir başka alemde görüyor. İstediği zaman iş yeri basıp istediği adamı öldürebiliyor. Ülkemiz iyiye değil kötüye doğru gidiyor. Ekonomik sorunlardan dolayı herkes gergin, herkes bunalımda, suç işlemek çok kolay duruma getirilmiş. Suç oranları beşe katlanmış durumda. Seçimden önce akaryakıt ne kadardı, seçimden sonra ne kadar oldu? Düşünebiliyor musunuz? Bu yapılanlar insanlara zülümdür. Biz DEVA partisi olarak her şeyin farkındayız. Genel Başkanımız Ali Babacan'ın önderliğinde, seçimlerin muhasebesini çok yaptık. Genel seçimlerde istediğimiz sonucu alamadık diye köşeye çekilmedik. Aksine 15 Milletvekilimizle önümüzdeki seçimlerde nasıl başarılı olabiliriz muhasebesini yapıyoruz. Genel seçimler geride kaldı. Önümüzde yerel seçimler var. Kendi partimiz ve kendi logomuzla yerel seçimlere girmeyi düşünüyoruz. Tabi hiçbir Partiye da kapılarımızı kapatmış değiliz. Daha önümüzde süreç var. Bunları detaylı bir şekilde konuşacağız, tartışacağız kendi aramızda elbette bir karar vermiş olacağız. Ama bunu bilmenizde fayda var! Gelecek dönemlerde Türkiye iktidarı DEVA partisinin olacak. Bütün çalışmalar, bütün analizler bunu gösteriyor. DEVA Partisi ülkemizi bu krizden çıkarak kadrolara sahiptir" diye konuştu.