ZABITA’DAN FİYAT DENETİMİ
Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipleri, şehir merkezindeki işyerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın talimatıyla hareke geçen zabıta ekipleri şehirdeki marketlerde fahiş fiyat denetimi yaptılar. Haksız kazancın önüne geçmek için yapılan denetimlerde zabıta ekipleri tarafından büyük firma ve marketlerde ürün reyonlarını tek tek dolaşarak fiyat ve etiketleri kontrol ettiler. Etkileri inceleyen ekipler ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı. Fiyat denetiminin yanında yerli ürünlerde uygulanan logo uygulamasını da denetlediler. Ürünlerde fahiş artış tespit edilen yerlerde yetkililerden izahat alan ekipler fahiş fiyat artışı tespit edilmesi halinde bu girişimde bulunan firmalara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyenlere fırsat vermiyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler belirli aralıklar denetleniyor. Ekiplerimiz fiyat etiketlerinin yanı sıra yerli ürünlerdeki logoları da kontrol ediyor. Ürünlere fahiş fiyatlar vuran veya yerli ürün logosu kullanmayan işletmelere gerekli cezai işlemler yapılıyor. Esnaflarımızın bu hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerekiyor. Misafirperverliğiyle, dürüstlüğüyle hak ve hukuk konusundaki titizliğiyle bilinen esnafımızın bu tarz bir girişimde bulunmayacağını umut ediyorum. Ancak her şeye rağmen bizler bu tür denetimlerimizi devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın hakkını korumak boynumuzun borcudur” dedi.
Başkan Asya açıklamasının sonunda: “Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Tüketici Hakları birimi aktif olarak faaliyetlerini yürütüyor. Söz konusu birimimiz vatandaşların mağduriyetlerine çözüm üretmek adına ilgili kurumlarla koordineli olarak çalışıyor” dedi.