ÇEV´DEN MUŞLU ÖĞRENCİLERE KİTAP YARDIMI

Çelikel Eğitim Vakfı (ÇEV), Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine bin adet üniversiteye hazırlık kitabı dağıtarak eğitimlerine destek verdi

EĞİTİM 2.03.2015 20:06:55
ÇEV´DEN MUŞLU ÖĞRENCİLERE KİTAP YARDIMI

2007 yılında kurulan ve ülke genelinde eğitim konusundaki faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren Çelikel Eğitim Vakfı(ÇEV) Muşlu öğrencilere de destek verdi. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen vakıf temsilcileri, öğrencilere bin adet üniversiteye hazırlık kitabı dağıttı. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Rehberlik Servisi öğretmenlerinden Melike Betül Kılıç’ın, öğrencileri için Çelikel Eğitim Vakfı’ndan destek istemesi üzerine, vakıf yetkilileri Alev Topları programı kapsamında Muş’taki öğrenciler için bin adet üniversiteye hazırlık kitabı toplayarak Muş’a gönderdi. Ayrıca Çelikel Eğitim Vakfı’nda Süreç ve Kaynak Geliştirme Yöneticisi olarak görev yapan Tuba Çal’da Muş’a gelerek Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine üniversiteye hazırlık konusunda sunum yaparak öğrencilere yardımcı oldu.

Öğrencilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili konuşan ÇEV Süreç ve Kaynak Geliştirme Yöneticisi Tuba Çal, şunları söyledi: “7 Kasım 2014 tarihinde Muş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin rehberlik servisinden bize bir e mail geldi. Muş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesindeki öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlıkla ilgili kitap desteği ihtiyaçları hakkında bizde ne yapabiliriz diye düşündük. Vakfımızın 2012 yılından beri yürüttüğü Alev Topları programı var. Bu program çerçevesinde bizim bünyemizde 50 öğrencimiz kendilerini geliştirebilmek adına çeşitli eğitimler alıyor. Bu öğrenciler İstanbul’daki devlet üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler. Bu projeyi onlara verdik. Saha çalışmalarını onlar birebir yürüttüler. Kapı kapı gezerek dershanelere ve eğitim kurumlarına gittiler. Bunun neticesinde biz bine yakın üniversite sınavına hazırlık kitabı topladık. Bu kitapları buradaki öğrenci kardeşlerimize ulaştırdık.”

Kitap toplamadaki başarının Alev Topları programındaki öğrencilerin başarısı olduğunu ifade eden Çal, “Biz de bu iş sadece kitap toplamakla kalmasın ve buradaki öğrencilerimize bir vizyon kazandırabilelim diye üniversite sınavlarına hazırlık yolculuğu ile ilgili onlara danışmanlık verelim istedik.  Bu çerçevede hazır buraya gelmişken bir söyleşi yapalım hem kendimiz tanıtalım hem onlarla tanışalım hem de onları üniversite sınavlarına hazırlık yolculuğunda Alev Topları programımız kapsamındaki öğrencilerimiz kendi deneyimini ve tecrübelerini aktarsın” dedi.

“AMACIMIZ EĞİTİME KATKI SAĞLAMAK”

Amaçlarından bahseden Çal, “Buradaki öğrenci arkadaşlarımızla bir kereliğe mahsus bir mektup arkadaşlığı yapmak istedik. Rehberlik servisimizin belirlediği 50 öğrencimizle bizim Alev Topları programındaki 50 kıvılcımımızı eşleştirdik. Bu mektuplarda kıvılcımlarımızın üniversiteye hazırlık yolculuklarından ve kendi yaşantılarından bahsediyorlar. Amacımız burada öğrencilerimize üniversite ile ilgili bir vizyon kazandırabilmek ufuklarını bu anlamda genişletebilmek. Projemiz aslında bu şekilde kendiliğinden ilerledi. Biz burada olmaktan çok mutluyuz ve keyifliyiz. Umarım faydalı olabilmişizdir. Çal’ın sunumunun ardından, Alev Topları programı öğrencilerinden Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Aşkın Yıldız’da, öğrencilere kendi öğrenciliği ve sınava hazırlık dönemi ile ilgili sunum yaptı.

Okul Müdürü Ekrem Erliğ de yaptığı konuşmada, “Rehber öğretmenlerimizin başarılı çalışmalarının sonucunda öğrencilerimiz için faydalı bir çalışma gerçekleştirildi. Bu anlamda İstanbul’dan Muş’a gelerek öğrencilerimize eğitim konusunda destek veren Çelikel Eğitim Vakfı’na öğretmen ve öğrencilerim adına teşekkür ederim” diye konuştu. Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ise vakıf temsilcilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, okul adına ÇEV Süreç ve Kaynak Geliştirme Yöneticisi Tuba Çal’a teşekkür plaketi takdim etti. Program, vakıf temsilcilerinin öğrenciler için getirdikleri üniversiteye hazırlık kitaplarının dağıtılması ile sona erdi. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, Okul Müdürü Ekrem Erliğ, vakıf temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

BARIŞAN, “MİLLİ EĞİTİM’İN RAMAZAN GENELGESİ BÜYÜK MEMNUNİYET YARATTI”

KORKUT’TA RAMAZAN COŞKUSU ÖĞRENCİLERLE TAÇLANDI

HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

MUŞLU ÖĞRENCİLER TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ’NDE 17 PROJEYLE ÖNE ÇIKTI

MUŞ'TAN DÜNYAYA UZANAN EĞİTİM BAŞARISI

LGS’YE HAZIRLIKTA ÖĞRENCİLERLE YAKIN İLETİŞİM

TÜRKÇENİN ZENGİNLİĞİ MİNİKLERİN ÇALIŞMALARIYLA SAHNEDE

MUŞ’TA OKULLARDA RAMAZAN COŞKUSU: SINIFLAR MANEVİ ATMOSFERLE DONATILDI

MUŞ’TA 127 OKULA “OKULUM TEMİZ BELGESİ”

“KORKMA! GENÇLİĞİN RUHU BURADA” BİLGİ YARIŞMASINDA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14