RAFTİNG VE KANO FAALİYETLERİ BAŞLADI

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Spor Kulübü´nün işbirliğinde Tarihi Murat Köprüsü´nde yılın ilk kano faaliyetleri başladı

SPOR 23.04.2014 18:18:37
RAFTİNG VE KANO FAALİYETLERİ BAŞLADI

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Spor Kulübü’nün işbirliğinde Kano ve Rafting faaliyetleri başladı. Yılın ilk kano faaliyetleri Tarihi Murat Köprüsü’nün bulunduğu bölgede yapıldı. Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) destekli kano faaliyetlerin sürekli hale geleceğini belirten Muş Su Sporları Spor Kulüp Başkanı ve Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, hafta sonları halka açık etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un da su sporları ile ilgili çalışmaların yapmasından dolayı sevindiklerini belirten Kulüp Başkanı Şahin, Murat Nehri`nde bir yıldır yürütülen kano ve rafting faaliyetlerine ilgi her geçen gün biraz daha attığını ve su sporlarını Muş’ta cazip hale getireceklerini söyledi. Tek eksikliklerinin kano sporunun yapıldığı bölgede küçük bir tesisin kurulması olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi: “2014 yılının ilk kano ve rafting faaliyetlerini yaptık. Bu hafta itibarı ile başlayan su sporları faaliyetlerimiz artık kesintisiz olarak devam edecektir. Özellikle hava şartlarına bağlı faaliyetler yapacağız.”

Geçen yıl Şırnak ilinde Cehennem deresi diye adlandırılan bölgede rafting faaliyeti ile 2013 yılı faaliyetlerimizi tamamladıklarını hatırlatan Kulüp Başkanı Şahin, “Muş Valiliği desteği ile Kalkınma Bakanlığı Finanslı Sosyal Destek Programı sayesinde birçok spor malzemesi almıştık. Bu malzemeler sayesinde Muş’ta su sporları için güzel adımlar atıldı. Bilindiği gibi dönemin Valisi Sayın Erdoğan Bektaş Bey su sporları için 2 adet rafting botu aldırmıştı. SODES sayesinde ise kano malzemeleri alındı. Geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy Bey ile görüşme imkanımız oldu. Sayın Valimize Muş’ta su sporlarının yaygınlaştırılması ve sporcu yetiştirilmesi hakkında bilgiler verdik, kendisi de çok yakından takip etti. Valilik Proje Koordinatörü ve projelerden sorumlu Vali Yardımcımız zaten yapılan çalışmaları yakından takip ettiler. İnşallah Valiliğimizin desteği ile hem yüzme kursları hem de su sporlarıyla sporcu yetiştireceğiz. Çünkü çok fazla gencimiz istekli ve faaliyetlere katılmak için müracaatlarda bulunuyor. Bizim tek eksiğimiz faaliyetlerin yapıldığı özellikle Tarihi Murat köprüsünde sporcuların ve katılımcıların faaliyetten sonra giysilerini değiştirmesi için kabin benzeri tesise benzer alanların oluşturulmasıdır. Bununla ilgili zaten Sayın Valimize gerekli bilgileri verdik. İnşallah en kısa sürede bu da hayata geçerek daha modern ve daha verimli bir şekilde faaliyetlerimize devam ederiz.” Diye konuştu. Su sporlarına destek veren başta Vali Vedat Büyükersoy, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Proje Koordinatörü Bülent Solmaz ve proje koordinatör yardımcısı Fethi Akman ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’a teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA GENÇ SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ İL MÜDÜRÜ KILIÇ’TAN ALDI

MUŞSPOR–BURSASPOR KARŞILAŞMASI İÇİN MECLİS’E SORU ÖNERGESİ

MUŞ’TAKİ GERGİN KARŞILAŞMA SONRASI İKİ KULÜP DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

GENÇ SPORCULARLA İFTAR YAPAN VALİ ÇAKIR’DAN SPOR VURGUSU

SÖZDE VATANSEVER BURSA TARAFTARLARINDAN DEVLET MALINA ZARAR

MUŞLU GENÇ GÜREŞÇİLERDEN ŞANLIURFA’DA BÜYÜK BAŞARI

TEMSİLCİMİZ MUŞSPOR EVDE SERİYİ KAYBETTİ, ZİRVE UZAKTA KALDI

MUŞ’TA ZİRVEYİ ETKİLEYECEK DEV RANDEVU: MUŞSPOR – BURSASPOR

SPOR MUHABİRLERİNDEN MUŞSPOR–BURSASPOR KARŞILAŞMASI DEĞERLENDİRMESİ

MUŞSPOR, ZİRVE MÜCADELESİ ÖNCESİ BURSASPOR MAÇINA KİLİTLENDİ

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14