MUŞLU ENGELLİLER, CUMHURBAŞKANLIĞI´NIN RESEPSİYONUNA KATILDI

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde düzenlenen Dünya Engelliler Günü Resepsiyonu´na katıldı

GÜNCEL 4.12.2015 17:17:41
MUŞLU ENGELLİLER, CUMHURBAŞKANLIĞI´NIN RESEPSİYONUNA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan resepsiyona katılan engellilerle yakından ilgilendi. Resepsiyona 81 ilden katılan engelliler arasında Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde düzenlenen Dünya Engelliler Günü Resepsiyonu`nda, Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nün, tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diledi.

"Bugün aramızda başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan kardeşlerimiz var" diyen Erdoğan, "Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen, sizlerin sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır" ifadesini kullandı. BM verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10`unu engellilerin teşkil ettiğini belirten Erdoğan, kendi araştırmalarına göre Türkiye nüfusunun yüzde 13,3`ünü engellilerin oluşturduğunu vurguladı. Aileleriyle ele alındığında engellilik konusunun 78 milyonluk nüfusun, yaklaşık 30 milyonunu çok yakından ilgilendirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir siyasetçinin, bürokratın, hiçbir ferdin her üç kişiden birini ilgilendiren bir mesele karşısında kayıtsız kalması, gözünü kapatması mümkün değildir. Ben şu anda karşımda Lokman Bey`i görüyorum, o ne kadar kendisini gizlese de görüyorum. Onun için bu meselenin, kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, iş adamlarımızın ana önceliklerinden biri olması gerekiyor" diye konuştu.

"BUNUN EN CANLI ÖRNEĞİNİ TEŞKİL EDİYOR..."

İnsanı ruhundan ve fıtratından kopararak, sadece güçlünün hayat hakkını kutsayan bu yaklaşımın bugün de varlığını devam ettirdiğini bildiren Erdoğan, "Hitler Almanyası`nın, Stalin`in Rusyası`nın işlediği soykırımlar, 1990`larda Bosna Hersek`te vuku bulan katliamlar, Filistinlilerin yıllardır maruz kaldığı baskılar, komşumuz Suriye`deki zulümler, farklı ülke ve zamanlarda bunun en canlı örneğini teşkil ediyor" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: "380 bin vatandaşını kimyasal ve konvansiyonel silahlarla katleden, 12 milyonunu yerini, yurdunu terketmeye zorlayan bir rejimin insanlıkla ilgisi olabilir mi? Böyle bir rejime koşulsuz destek veren, katliamlarına göz yuman, onu ayakta tutmak için her türlü çirkefliği yapanlar insan hayatına değer veriyor olabilir mi? DEAŞ ile mücadele kılıfı altında, çocukları, sivilleri, kadınları, ekmek kuyruğundaki masumları öldürenler için insanın bir anlamı olduğunu zannediyor musunuz? Ya da ülkemizde olduğu gibi sırf iktidara husumetlerinden dolayı cinayet şebekelerinin katliamlarına sessiz kalanların, PKK terör örgütüne sütre olanların, insani bir tarafı olabilir mi? Bunları yapanlar bu tür gayri insanı eylemleri meşru ve makbul görenler ancak insan müsveddeleridir. Hiçbir kutsalı, değeri, ilkesi olmayanlar belki bunu yapabilir. Ancak, bir Müslüman asla böyle bir şeyi yapamaz. Biz insana varlığımızı tehdit eden bir kurt olarak değil, kendisinde sükunete erdiğimiz, şifa bulduğumuz, insanlığımızı tamamladığımız, bizi tamamlayan, tekemmül ettiren canlar olarak bakarız."

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Erdoğan, her fırsatta dile getirdiği Şeyh Edebali`nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünün, devlet geleneklerinin kilit taşı olduğunu vurguladı. İnsanın olmadığı yerde devletin de bir anlamının olmadığını ifade eden Erdoğan, "Biz can almayı değil, cana vermeyi, katkı sağlamayı düstur edinen, sadece insanları değil, toprağı, gökyüzünü, ağaçları hasılı dünyadaki tüm varlıkları Allah`ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız" değerlendirmesinde bulundu. Diğer özelliklerine, engeline bakmadan, "Yaradılanı, Yaradan`dan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetinde" olduklarını ifade eden Erdoğan, bütün insanları kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayışın da insani ve vicdani olamayacağını söyledi.

"ENGELLİ MEMUR SAYISI 2015 YILINDA 40 BİN 14`E YÜKSELDİ"

Engelli vatandaşların istihdam oranlarını artırmak ve kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde duracak şartların temin edilebilmesi için çalışmaların devam ettiğinin de altını çizen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "2012 yılında dünyada bir ilke imza atılarak engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav uygulaması getirildi. Böylece, ilk engelli kamu personeli seçme sınavı gerçekleştirildi. Bu gayretler neticesinde 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 2015 yılında 40 bin 14`e yükseldi. Artık, hamdolsun devlette 40 bini aşkın engelli kardeşim bizlerle hizmete devam ediyor.

Erdoğan, Kasım 2015 itibarıyla 467 bin 600 engelli vatandaşın evde bakım hizmetinden yararlandığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde engelli vatandaşımız için 4 milyar 296 milyon 455 bin lira evde bakım aylığı ödendi. Bakım ve rehabilitasyon merkezlerimize de 2002 yılında 2 bin 647 engelli kurum bakımı için sıra beklerken; şu anda bakım için sıra bekleyen engellimiz kalmadı. Engellilerin çevreleriyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata tam katılmalarının sağlanması yönünde önemli düzenlemeler yapıldığını anımsan Erdoğan, 2014 yılında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik şehir içi toplu ulaşım ücretsiz seyahat uygulamasının ülke genelinde hayata geçirildiğini hatırlattı.

İlginizi Çekebilir

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

RAMAZAN’DA ERENTEPE’DE BİRLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA DOLU SOFRALAR

KÖY YOLLARINI AÇMAK İÇİN EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA

VALİ ÇAKIR’DAN KADİR GECESİ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

BAHAR BEKLENİRKEN KIŞ BASTIRDI: 158 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

KIZILAY’DAN KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE İFTAR VE BAYRAMLIK DESTEĞİ

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

  • Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17