MECLİS, 5 YILLIK STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASINI İSTEDİ
İl Genel Meclisi, 2017 yılı yatırım programı son toplantısında 5 yıllık stratejik plana uygun çalışmaların yapılmasını gündeme getirdi
2017 yılı yatırım programı Ağustos ayı son toplantısını gerçekleştiren İl Genel Meclisi, 5 yıllık stratejik plan ve köylerden toplanan çöpleri gündeme getirdi. Toplantı sonrası İl Genel Meclisi’nin 5 yıllık stratejik planı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan DBP Grup Başkanı Mehmet Şakir Tuğrul, plana uygun çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyledi. Yatırımlar ve gerekli diğer iş ve işleyişler ile ilgili detaylı bir çalışma yürüteceklerini ifade eden Tuğrul, “İl Özel İdaresi olarak, İl Genel Meclisi seçildiğimiz günden itibaren stratejik planlamayı meclis yaptığında bu beş yıllık süre içerisinde stratejik planlamaya uygun çalışmaları yürütmemiz gerekir. Bu anlamda tüm envanter gerek çöp toplamayla ilgili ve gerek yatırımlarla ilgili tüm envanter bilgileri alarak bu doğrulukta çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda önemli bilgilerdir. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.
“ÇÖP TOPLAMA PROJESİNİ YÜRÜRLÜĞE SOKTUK”
İl Özel İdaresi’nin belli köylerden çöp topladığını hatırlatan Tuğrul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çöp toplamayla ilgili malumunuz seçildiğimizden itibaren köylerimizde de artık çöp toplama projesini yürürlüğe soktuk. Bu anlamda İl Özel İdaresi bünyesinde çöplerin toplanmasıyla birlikte rehvada katı atık tesisi oluşumundan kaynaklı kendi bünyemizde toplanan çöpleri de oraya aktarma konusunda bir çalışma yürütüyoruz.”
“BİZ MUŞ İÇİN ÇABALIYORUZ”
AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Süne ise “gerek İl Genel Meclisi’nin stratejik planı gerekse İl Özel İdaresi’nin çöp toplama işlemleri ile ilgili gerekli çalışmalarımız mevcuttur. Yaptığımız tüm yatırımları idare ile birlikte uygun olduğu şekli ile kararlar alıp köylerimize hizmet ediyoruz. İl Genel Meclisi bu ilin karar organıdır ve aldığı her kararı yatırım ve hizmetten yanadır. Bu yatırımlar ve hizmetler yapılırken tamamen öncelik sırasına göre hayata geçirilmektedir. Biz halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE DÜZENLİ BİR PAZAR YOK”
İl Genel Meclisi ayrıca, Hasköy ve Korkut ilçelerinde çilek yetiştiriciliği ile ilgili daha önce görevlendirdiği komisyon raporunu açıkladı. Tarım ve Hayvancılık Komisyon raporunu açıklayan Meclis Katibi Ümit Sakık, şunları söyledi: “İl Genel Meclisinin 07.07.2017 tarih ve 107 sayılı kararına istinaden, İlimizin nüfusunun büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşıp geçimini sağlamakta olup, yetiştirilen belirli ürünlerin dışında yetersiz kalınmakta ve örneğin Hasköy ve Korkut İlçelerinde çilek yetiştiriciliği yapılmakta, çiftçilerimizin çileği nasıl yetiştirdiği ve pazarlama konusunda ne gibi sıkıntıların yaşandığı hakkında, gerekli inceleme ve araştırmanın yapılarak, meclisi bilgilendirmek üzere, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere; İlimiz Hasköy İlçesinde Çilek bahçesi üretimi yapılmakta olup, Büveti, Böğürdelen, Dağdibi Köylerinde 1 dönüm tarla üzerinde yetiştiricilik yapılmakta ve ayrıca Hasköy Merkezde 4 adet vatandaşın 3 dönüm üzerinde çilek yetiştiriciliği yaptığı görülmüştür. Ayrıca, Korkut İlçemizde 5 adet çilek bahçesi, Altınova Beldesinde 3 adet ve Güneyik Köyünde ise 2 adet çilek bahçesi bulunmakta olup, çilek bahçelerinin 1 dönümle ile 5 dönüm arasında Korkut İlçe Tarım Müdürlüğünün envanter kaydında bulunmakta ve teknik anlamda İlçe Tarım Müdürlüğünden gereken desteğin alınmadığı belirtilmiştir. Korkut İlçesinde çileğin pazarlanması konusunda düzenli bir pazarın olmadığı ve çileğin sadece marketlere verilmek suretiyle dönümü 9.000,00 TL ile 12.000,00 TL arasında gelir getirdiği komisyonumuzca yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilmiştir” dedi. Açıklanan komisyon raporu oy birliğiyle onaylandı. Öte yandan İl Genel Meclisi, bazı soru önergeleri oy birliğiyle onaylayarak komisyonlara havale etti.
İlginizi Çekebilir
- Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
- Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

