AKADEMİ 12 EYLÜLÜN ZİNCİRLERİNDEN KURTULMALI!

Öğretim elemanlarına dair disiplin yönetmeliği ve bu yönetmelikteki son değişikliklere ilişkin Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük bir basın açıklaması yaptı

GÜNCEL 3.02.2014 16:34:19
AKADEMİ 12 EYLÜLÜN ZİNCİRLERİNDEN KURTULMALI!
Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’teki son değişiklikleri yaptığı basın açıklamasında değerlendirdi. Özlük, konuyla ilgili olarak “Burada ilk olarak belirtilmesi gereken husus, yönetmelikteki değişikliklerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişiklikler ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen bazı kararlara istinaden yapıldığıdır. Bilindiği gibi akademide çalışan yönetici, öğretim elemanları, memur ve diğer personeline ilişkin disiplin yönetmeliği soruşturması, görevden uzaklaştırma ve itiraz usulleri ile uygulama şekli, YÖK başkanlığınca 1982 yılında çıkarılan bir yönetmeliğe dayanılarak yapılmaktadır. Dolayısıyla tartışmanın odağında yer alması gereken asıl sorun, başta YÖK vesayeti olmak üzere 12 Eylül düzeninin hâlâ akademide geçerliliğini koruduğu gerçeğidir. Akademideki mevcut durum, YÖK tarafından yayınlanan Akademik Özgürlük Bildirisi’ndeki şartları sağlamaktan uzaktadır. Disiplin yönetmeliği bunun en somut örneği olarak değerlendirilebilir.” dedi.
İlgili yönetmelikteki maddeleri akademide 12 Eylül döneminin sürdürülmesi şeklinde değerlendiren Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Mezkûr yönetmelik incelendiğinde “İdeolojik, siyasi amaçlarla eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek suretiyle kurumların huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozmak”, “işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak”, “siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya sözlü ideolojik propaganda yapmak” şeklinde muğlak ve genellikle kamu çalışanlarının, öğretim elemanlarının aleyhine yorumlanan birçok ifadeyle karşılaşılmaktadır. Haliyle bu tür bir disiplin yönetmeliği, herkes için olduğu gibi akademi için de farklı siyasi görüşlerin, fikirlerin ve taleplerin tartışılmasını baskı altına almaktadır. Hem düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen hem de sendikal hakların kullanılmasını yasaklayan, bu haklarını kullananları ise kamu görevinden çıkarmakla tehdit eden yönetmelikler her ne adına ya da uğruna olursa olsun kabul edilemez.” Özlük açıklamasını 12 Eylül zihniyetinden tüm vesayetçi kurumlarının, kanunlarının ve yönetmeliklerinin kaldırılması çağrısıyla bitirdi.
 

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR: “BASIN, KAMU İLE TOPLUM ARASINDA KÖPRÜDÜR”

MUŞ VAKFI, DİYARBAKIR’DA BURSİYER ÖĞRENCİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VARTO MYO’DA “IBAN KİRALAMA” SEMİNERİ: HUKUKİ VE ÖNLEYİCİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

ABD’DEN MUŞ VE BÖLGE İLLERİ İÇİN SEYAHAT UYARISI

MUŞ’TA SOĞUK SÜT ZİNCİRİ İÇİN YOL HARİTASI MASAYA YATIRILDI

NİLÜFER RAMAZAN SOKAĞI’NDA MUŞLULAR GECESİ

VALİ ÇAKIR’DAN EMNİYET TEŞKİLATI VE ŞEHİT AİLELERİYLE İFTAR

MEMUR-SEN’DEN SERT TEPKİ: “ORTADOĞU’YU ATEŞE VEREN ZORBALIK DÜZENİ GEÇİCİ, ADALET KALICIDIR”

MAUN REKTÖRÜ MUSTAFA ALİCAN, DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN DAVASINI ANLATTI

DOÇ. DR. BİNGÖL’DEN ÇAĞRI: SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HEP BİRLİKTE

  • Salı 15.4 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13