Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Teşkilatının da katıldığı Varto programı, sabah saatlerinde başladı. İlk olarak Varto İlçe Teşkilat binasında partililerle buluşan Vekil Şimşek, burada katılımcılara hitap etti.
Şimşek ve beraberindeki heyet daha sonra kent merkezindeki bir lokantada, Varto halkıyla buluştu. 16 Nisan`da yapılacak olan Referandumda Evet oyu isteyen Şimşek, Cumhurbaşkanlığı sistemine de değindi. AK Parti Muş milletvekili Mehmet Emin Şimşek ardından Cuma namazına gittikten sonra, esnaf ve vatandaşlarla buluştu.
“ŞER GÜÇLER HER GÜN BİR HAMLE YAPIYOR”
Varto ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, şunları söyledi; “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bölgemize huzur, kardeşlik ve barış getirsin. Referandum, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir tercih meselesidir. Bizim için çok önemlidir. Son yıllarda gelişen Türkiye’yi hazmedemeyenler ve Türkiye`nin daha iyi bir noktaya gideceğini gördükleri için şer güçler her gün bir hamle yapıyor. Avrupa`da camileri kapatılıyorlar. Allah rızası için burada sandık açıldığında `evet` çıksa `hayır` çıksa bu bizim kendi meselemizdir. `evet` veren de biziz `hayır` veren de bizim vatandaşımızdır. Bu bizim meselemizdir, acaba onların dertleri nedir? Bizim işlerimize karışıyorlar. Biz kavga etsek de biz kardeşiz, birbirimizi vursak kardeşiz ve küssek de kardeşiz. Bu topraklar bizimdir. Biz burada yaşamak zorundayız. Bizim başka coğrafyamız yok. Elhamdülillah biz Müslümanız. Türk, Kürt, Çerkez, Alevi biz kardeşiz. Evladımız ve vatanımız birdir. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Onlar bizim işimize karışmasınlar.”
“DIŞ GÜÇLER NE YAPARSA YAPSIN GALİP GELEN BİZ OLACAĞIZ”
Türkiye`nin gelişeceklerini gördükleri için resmen yeni bir haçlı seferi yaptıklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Şimşek, “Dış güçler ne yaparsa yapsın galip gelen biz olacağız. Şu anda Anadolu onu gösteriyor. İnanıyoruz ki bütün ümmetin duası bizim üzerimizdedir. Bizim tek gayemiz insanlarımızın mutlu olmasıdır” diye konuştu.