PROJELERİN TANITIMI YAPILDI

Kayıtlı İstidamın Desteklenmesi İçin Güç Birliği Projesi`nin Muş İlinde Kayıtlı İstidamın Desteklenmesi İçin Güç Birliği Projesi`nin tanıtımı yapıldı

GÜNCEL 13.01.2017 09:08:15
PROJELERİN TANITIMI YAPILDI

Muş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, Alparslan Üniversitesi ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün eş başvuru sahibi olduğu ve İş Kur Muş İl Müdürlüğü`nün de iştirakçi olduğu `Muş İlinde Kayıtlı İstidamın Desteklenmesi İçin Güç Birliği Projesi`nin tanıtımı yapıldı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Hanifi Aydar, Muş`ta kayıtlı istihdamın arttırılarak ildeki işsizliğin ve buna bağlı göç olgusunun azaltılması yoluyla sürdürülebilir sosyo-ekonomik gelişmenin desteklenmesinin hedeflendiğini söyledi.

“PROJEMİZİN TOPLAM BÜTÇESİ 198,092,11 AVRO’DUR”

Projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı desteği kapsamında yürütüldüğünü ifade eden Aydar, “Proje kapsamında Dünya, Türkiye ve bölgede kadın istihdamının analizine yönelik literatür taraması yapılmış, Muş’ta düşük kadın istihdam oranlarını anlamaya ve çözüm üretmeye yönelik 200 kadınla ve 100 işletme ile yüz yüze anket çalışması yürütülmüştür. Aynı zamanda kadınların işgücü piyasasında karşılaştıkları sorunları anlamaya ve çözüm üretmeye yönelik yerel paydaşların katılımıyla çalıştay düzenlenmiştir. Anket çalışmaları ve çalıştay neticesinde “Muş’ta Kadın İstihdamı, Sorunlar ve Stratejik Çözüm Önerileri” başlıklı rapor hazırlanmıştır. Muş İlinde Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi İçin Güç Birliği isimli projemizin toplam bütçesi 198,092,11 Avro dur. %90 Hibe destekli proje bütçesinin kalan %10 ‘u Muş Ticaret ve Sanayi Odasının katkısı ile finanse edilmiştir. Projemizde Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Organize Sanayi Bölgesi eş başvuru sahibi, işkur ve 25 oda üyesi firma iştirakçi olarak projemize katkı sunmaktadırlar” dedi.

“PROJE İŞTİRAKÇİSİ 25 FİRMADA STAJ İMKANI SAĞLANACAKTIR”

60 kişiye muhasebe ve satış-pazarlama eğitimi verileceğini kaydeden Aydar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite mezunu ve kayıtlı istihdam olanağı bulamayan gençlere yönelik mesleki eğitim verilerek, proje iştirakçisi 25 firmada staj imkanı sağlanacaktır. Kentte duyurular yapılarak kayıtlı istihdam olanağı bulamayan gençlere ulaşılarak seçilen 30 kişiye Muhasebe yardımcısı eğitimi verilmekte ve 30 kişiye Satış pazarlama teknikleri eğitimi konularında mesleki eğitim verilecektir. Satış ve Pazarlama eğitimi proje ortağı olan Alparslan Üniversitesinin görevlendirdiği öğretim üyeleri tarafından, Muhasebe yardımcısı eğitimi ise MEB onaylı olarak uzman tarafından verilmektedir. Eğitim alan kursiyerlere proje iştirakçisi olan 25 firmada staj imkanı sağlanacak. Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz Protokole göre eğitim alan ve kurs sonunda yapılacak sınav ile başarılı olan kursiyerlerimize Milli Eğitim onaylı sertifika verilecektir. Her iki eğitim programımızda Muş Halk eğitim merkezi müdürlüğümüzün destekleriyle belirlenen eğitim modülleri belirlenmiştir.”

“ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇLERE YÖNELİK MESLEKİ KAPASİTE ARTTIRICI”

Proje ile ilgili detaylı bilgiler veren Aydar, “Muş’ta yerel düzeyde hedef gruplara yönelik gerçekleştirilecek danışmanlık, tanıtım, çalıştay, seminer ve farkındalık çalışmaları ile kayıtlı istihdamın tercih edilmesinin sağlanması. Bölgede kayıtlı istihdam olanağı bulamayan üniversite mezunu gençlere yönelik mesleki kapasite arttırıcı eğitim/staj olanaklarının sağlanması. Yapılacak araştırma çalışmalarıyla ilde kayıtlı kadın istihdamının artırılmasına yönelik çözüm önerileri geliştirilmesiyle sürdürülebilir kayıtlı istihdam olanakları yaratılarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen ve Sosyal Güvenlik Kurumu Muş İl Müdürü Ramazan Turan`ında istihdam alanında bir konuşma yaptığı tanıtım toplantısında Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Özcan Sayılgan ile yönetim kurulu üyesi Mustafa Şentük`te projenin Muş`a sağlayacağı faydalara değinen bir konuşma yaptılar. Proje Tanıtım Toplantısı, konuşmaların ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATIYLA DEĞERLER SERGİSİ MUŞ’TA ZİYARETE SUNULDU

MUŞ'TA ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR: ÖĞRENCİLER TÜRK OKÇULUĞU KURSUNDA

ANNELERDEN EVLATLARINA ÇAĞRI: BAYRAM ÖNCESİ GERİ DÖNÜN

FIRTINADA MAHSUR KALAN AFAD EKİPLERİ KURTARILDI

MAUN’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ MUŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14