Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım Bakanlığı tarafından finanse edilen Hayvan Kooperatif işletmelerinde bir dizi incelemede bulunmak üzere Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar ile Yoncalı Beldesine geçti
Programına Yoncalı Belediye Başkanlığı ziyareti ile başlayan Büyükersoy`u, Belediye Başkanı Bedrettin Akdeniz ve Belediye çalışanları karşıladı. Belediye Başkanlığında bir süre sohbet ettikten sonra vatandaşlarla selamlaşan Vali, vatandaşların daveti üzerine onlarla kahvehanede bir araya geldi. Büyükersoy, kahvehanede belde halkı ile bir süre sohbet etti, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlar, Valinin ziyareti sebebiyle onur duyduklarını, çok sevindiklerini ifade ettiler. "Muş ilinde göreve başladığı ilk günden itibaren, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ilçe gezilerine önem verdiğini" belirten Büyükersoy; "Sevgili vatandaşlarım öncelikle hepinizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. Demokrasi ifade özgürlüğüdür; ifade özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden bahsedilemez. İfade özgürlüğü sözlü ifade olabilir, afiş de olabilir. Bazen de yakaya takılan bir rozet de olabilir ama her şeyin bir kuralı vardır. Demokrasinin tam olarak işlemediği yıllarda hep acı olmuştur. Demokrasinin iyi işlediği yıllarda ise her şey daha güzel olmuştur. Biz ülkemizde demokrasinin işlemesini arzu ediyoruz. Vatandaşın özgür iradesiyle sandığa gidip istediği gibi oyunu kullanabilmesi esastır. Bakın dünyada yeraltı kaynakları bakımından zengin olan birçok ülke var ama halkı hala fakirlik çekmektedir. Hamdolsun son 1 yıldır şehit cenazesi gelmiyor; bu olay dağa çıkan teröristin bir lütfü değildir. Türkiye`de çok şey değişti; bu gelişme, o değişimin bir meyvesidir. 2002 yılında OHAL kalktı, 2004 terörle mücadeleden doğan zararlarının karşılanması kanunu çıktı. Terör ve terörden zarar gören vatandaşlarımıza ödemeler yapıldı, hala devam ediyor. 2007 Kürtçe dershaneler serbest bırakıldı. 2009 da TRT Şeş yayına başladı; şimdi 24 saat yayın yapıyor. Ülke olarak birbirimizin değerlerine saygı gösterdikçe daha çok kenetlendik, daha çok kaynaştık. Bu ülke hepimizin, bu ülkenin tapusunu İstiklal Savaşında, Malazgirt Savaşı`nda Gelibolu`da hep beraber Türk, Kürt, Çerkez, Arap daha birçok etnik kökene sahip insanımızla, top yekûn mücadele ederek aldık. Demokrasi konusunda ülkemizdeki gelişmeler, ekonomimize de yansımaktadır. Bu gelişmelerin artarak devam etmesini istiyorsak; Demokrasimize ve ülkemize hep birlikte sahip çıkacağız. Fakirlik zincirini kırmak için çalışacağız ve çocuklarımızı okutacağız. İyi bir eğitim alanın, iyi bir işi olur. İyi işi olanın, iyi aşı, iyi aşı olanın iyi yaşamı... Yani ömrü güzel olur" diye konuştu.
Vali Vedat Büyükersoy Eğitim konusunda mevcut okullarımızın eksikliklerini de imkânlar dâhilinde tamamlamayı planladıklarını belirtti. Daha sonra Büyükersoy, tarihi Mollakent Cami`ni gezdi, burada cami görevlisi ile bir süre sohbet etti ve burada bulunan çocuklara şeker ve çikolata dağıttı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.