İşadamı Alparslan Özmen’in devraldığı Şifa Hastanesi, sil baştan değiştirildi. İlk olarak hastanenin fiziki binasında bakım ve onarım çalışmalarına başlandı. Tüm odalar tek kişilik ve otel konforuna göre dizayn edildi. Ardından hastanenin tıbbi cihazları, son teknolojik cihazlar ile değiştirildi. Bunlarla sınırlı kalmayan Muş Şifa Hastanesi, Uzman doktorları kadrosuna dahil etti. Mevcut personellere ilaveten çalışan sayısını da arttıra Şifa Hastanesi, ilin istihdamına da katılar sunmaya gayret gösterdi.
TIBBİ CİHAZLAR DEĞİŞTİ, UZMAN DOKTORLAR KADROYA ALINDI
Muş Yeni Şifa Hastanenin durumu ile ilgili bilgiler veren Başhekim Dr. Burcu Özçelik, özellikle tıbbi cihazlar ile uzman doktorların yenilenmesine dikkat çekti. Özçelik, “Hastanemiz 2009 yılından bu yana Muş merkezde hizmet vermekte olup, 2017 yılının Mart ayı itibariyle İşadamı Alparslan Özmen tarafından devralınmıştır. İşadamı Özmen, hastanemizde çeşitli çalışmaları başlatıp, özellikle istihdamı yüzde yüz artırma kararına gitmiştir. Sayın Özmen bu kararı ile ilimizde daha iyi hizmet vermeyi amaçlayıp, Muş’un hem ekonomisine hem de istihdamını düşürmeyi hedeflemiştir.” Dedi.
HASTA ODALARI TEK KİŞİLİK, OTEL KONFORUNDA!
Başhekim Dr. Burcu Özçelik, hasta odalarının modernliğine ve yeni alınan tıbbi cihazları anlattı; “Muş Şifa Hastanesinde bunlarla sınırlı kalmayıp tıbbi donanım, ekipman, hekim kadrosu, mefruşat ve tefrişat anlamında da yüzde yüz yenilenmiştir. Hasta Odalarımız beş yıldızlı otel konforunda dizayn edilmiştir. Tüm odalarımızda dört motorlu klima, televizyon, sıcak su, buzdolabı, yeni yatak ve diğer döşemeler mevcuttur.
Dünyada kendi segmentinde en tanınmış marka cihazlar sıfır olarak hastanemize kazandırılmış, halkın hizmetine sunulmuştur. Bunlar; Hijyenik klima sistemi, ameliyat masaları, ameliyat tavan lambaları, anestezi cihazları, Laparaskopik görüntüleme sistemleri, Infuzyon pompaları, EKG’ler, Defibrilatörler, Hastabaşı monitörleri, Transpart vantilatörler, Küvözler, Restitüsyon özellikli kat yatakları, Transport pulse oksimetreler, vantilatörler, cerrahi aspiratörler, fototerapi üniteleri, doğum masaları, tansiyon halterler, Ritm halterler, hasta sedyeleri, Endoskopi Ünitesi, gastroskopi, kalonoskopi cihazları, bunların yıkama ve dezenfektesiyken cihazları, ameliyathane yıkama üniteleri, artroskopi cihazları, KBB endovizyon ünitesi, KBB odyometri ünitesi, Kardiyoloji EKO cihazı, El EKO cihazı, NTS’ler, Kadın Doğum Poliklinikleri dört boyutlu USG cihazları, röntgen cihazları, Partable rötntgen, Tüm laboratuvar cihazları, MR (emar) ve Bilgisayarlı Tomografi.” Diye konuştu.
İLERİDE ÇOK SAYIDA KLİNİKLER AÇILACAK
Doktor ve brançlarını anlatan Başhekim Dr. Burcu Özçelik, “Prof. Dr. Cumali Gökçe Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı, Başhekim Dr. Burcu Özçelik, Doç. Dr. Atilla İçli Kardiyoloji Uzmanı, Yrd. Doç. Dr. Harun Küçük Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Yrd. Doç. Dr. M. Ziya Yılmaz Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Op. Dr. Ahmet Zeki Nessar Kadın Hastalıkları ve doğum Uzmanı, Op. Dr. Servet Şekeryapan Çalıkoğlu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. Azad Yıldırım Ort. Ve Tarvmataloji Uzmanı, Op. Dr. Yakup Yılmaz Üroloji Uzmanı, Op. Dr. İsmail Çalıkoğlu Genel Cerrahi Uzmanı, Uz. Dr. Yusuf Kayran Nöroloji Uzmanı, Uz. Dr. Sinem Gündüz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Uz. Dr. Faruk Aydın Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Uz. Dr. Feride Deniz Fer Biyokimya Uzmanı, Doç. Dr. Havva Yılmaz Mikrobiyoloji Uzmanı, Uz. Dr. Fitnet Sönmezgöz Diyetisyen ve Radyoloji Uzmanı. Acil doktorlarımız ise Dr. M. Hüseyin Daşçı, Dr. Ahmet Kotan ve Dr. Recep Türe olmak üzere toplamda üç kişidir. Bu hekimlerimizle halkın tanışabilmesi adını da almakta olduğumuz fark ücretlerimizde yüzde yüz indirim yaptık. Yakın zamanda doktor kadromuza Cildiyeci ve Göz doktorları da katarak tam kadro çalışmalarımıza devam edeceğiz. İleriye dönük programlarımızda ise estetik ve güzellik merkezi hizmete sokacağız. Bunlarla birlikte ambulans ve araç içi donanımları yenilenmiştir. Daha üst seviyede hizmet vermek için yoğun bakım ünitesi, gebe bilgilendirme servisi, evlilik öncesi danışmanlık, evde bakım ve mobil hizmetler gibi yeni çalışmalar olacaktır.” İfadelerini kullandı.