DAP PROJELERİNİN BAŞVURULARI 1 MAYIS´TA BAŞLIYOR
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Başvuruları 2013 yılı ilk başvurularının 1 Mayıs´ta başladığını duyurdu
27.04.2013 16:29:08
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Bakanlığımız tarafından, içerisinde ilimizin de bulunduğu 16 ilde 2013–2015 yılları arasında bireysel veya bir arada öz sermayeye dayalı kurulacak en az 50 en fazla 300 baş kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklara dayalı damızlık sığır işletme yatırımlarının desteklenmesini amaçlayan “Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Rehberi” Hayvancılık Genel Müdürlüğü web sitesi www.haygem.gov.tr adresinde yürürlüğe girmiştir.
Başvuru yeri ve zamanı
2013 Yılı başvuruları 02.05.2013 günü İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde alınamaya başlanacaktır. Başvurular, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne her ayın 1-15’i arasında şahsen/yetkilendirilmiş kişilerce, www.haygem.gov.tr adresinde yayımlanmış olan uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanmış ve aşağıdaki belgeleri içeren 3 adet dosya ile yapılır. Başvuracakların projeleri yoğunluk oluşturmayacak biçimde, tek tek ve geliş sırasına göre işleme konulacaktır.
Başvuru dosyasında olması gereken belgeler
a) Ek-1’de yer alan Hibe Başvuru Formu, b) Ek-2’de yer alan Ön Proje Formu, c) Ek-3’te yer alan Yatırım ile İlgili Bilgiler Formu, ç) Ek-4’te yer alan Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Plan Tabloları, d) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca Türkiye, genelinde prim ve idarî para cezası bulunmadığına veya tecil ve taksitlendirildiğine ya da, yapılandırıldığına ve yapılandırmanın bozulmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimlerinden alınacak yazının aslı, e) Vadesi geçmiş vergi borcu olmadığına dair, bağlı bulunduğu vergi dairesinden alınacak yazının aslı, f) Bakanlık tarafından oluşturulmuş bir kayıt sistemine kayıtlı olduğuna dair belge, g) Yatırımın yapılacağı arazi/arazilere ait Ekte (Ek- 9) yer alan aidiyet belgesi/belgeleri, ğ) Mülkiyeti yatırımcıya ait olmayan kurulu işletmelerde en az on yıllık kira kontratı veya muvafakat belgesi istenecektir. Yeni kurulacak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Kamu arazisi kiralayarak yatırım yapan yatırımcılar için bu şart aranmaz. Üzerine yeni işletme kurulacak arsanın birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge ile sahibi oldukları arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğunu gösterir noter tasdikli belgeleri istenecektir. h) Ek-5’te yer alan Taahhütname ı) Nüfus cüzdanı onaylı sureti (gerçek kişiler için) i) Şirketi temsil ve ilzama yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (tüzel kişiler için), ile tüzel kişilerin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı, j) Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için), k) Tüzel kişilerin yetkili kurul ve/veya organlarından aldıkları yetki kararı, yatırım yapma ile ilgili almış oldukları yönetim kurulu kararı, l)Tüzel kişilik başvurularında ortak payı %25 den fazla olan kişilerden (d) ve (e) bendindeki belgeler istenir. m) Aynı yatırım için Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan faiz indirimi veya hibe desteği programlarından yararlanmadığına, yararlanmış ise Karar kapsamındaki hibe desteğinin iptal edileceğini kabul ettiğine dair noter tasdikli taahhütname istenir.
Desteklemeden yararlanacaklar
a) Yeni inşaat yapımı, damızlık gebe düve alımı ve sabit süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımını birlikte gerçekleştirecek gerçek ve tüzel kişiler, b) Başvuru öncesinde destekleme konularındaki bir veya iki yatırımı olup, eksik kalan bir veya iki yatırım için başvurusu onaylanan gerçek ve tüzel kişiler.
Yatırım ve hibe oranları:
a) İnşaatlar için yapılacak desteklemede projenin onaylandığı yıldaki bayındırlık birim fiyatları esas alınacak olup; ahır inşaat yatırımının % 30’u b) Gebe düvede, desteklemeye müracaat edilen tarihteki Hayvancılık Genel Müdürlüğünce belirlenen alım tutarının % 40’ı c) Desteklenecek makinelerin birim fiyatı İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce görevlendirilecek konu uzmanından oluşan fiyat tespit komisyonu tarafından belirlenir. Destekleme hak edişi düzenlemesinde komisyon fiyatı esas alınır. d) İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce görevlendirilecek uzmanlardan oluşan komisyon tarafından fiyatı tespit edilen süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımının % 40’ı
Yatırım konuları hakkında genel esaslar
a) Yatırımcı, uygulanacak hibe desteğinden bir kez ve sadece bir projesi için hibe desteğinden yararlanabilir. b) Yatırım tutarı sınırı 50-300 baş hayvan olup; bütçe imkanları dikkate alınarak gerektiğinde yıl içinde Bakanlıkça belirlenip il müdürlüklerine bildirilir. c) Onaylanan yatırım proje tutarının üst sınırını aşan kısmı, aynî katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanır. d) Tüzel kişilikler, kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde destekleme konusunda faaliyet yürüteceklerini belirtirler.
e) İşletme kaba yem ihtiyacını, kendi arazisi/ kiraladığı arazi veya sözleşmeli üretim vasıtasıyla karşılamak zorundadır. Bir büyükbaş hayvan birimi için 2.5 dekar sulu arazi veya bu miktara eşdeğer kaba yem üretimi yapılabilecek arazi istenecektir. f) Başvuru sahibi gerçek veya tüzel kişinin çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) veya diğer kayıt sistemlerine (TÜRKVET) başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekmektedir. g) Yatırımcılar yatırım yerine ipotek koydurtmamak kaydıyla kredi ve vergi teşviklerinden yararlanabilirler. h) Proje gereğince yapılacak yapı ve tesislerle ilgili her türlü izin yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olacak ve yetkili mercilerden alınacaktır. i) Yapılacak ahırlar kapalı veya yarı açık sistem olacaktır. j) İnşaat gider kalemleri; kapasiteye uygun ahır, gübre çukuru, yem deposu, silaj çukuru, süt sağım odası ve soğutma sistem odası inşaatlarını kapsar. k) İdari binalar, bakıcı evi, bekçi kulübesi, buzağı kulübesi, arazi düzeltme ve çevre yapıları destekleme kapsamında değerlendirilmezler. l) Hayvan desteklemesi için; satışın yapıldığı il/ilçe müdürlüğünce uygunluğu onaylanmış satış belgesi (fatura, müstahsil makbuzu, muhtar onaylı alım satım belgesi) esas alınacaktır. m) Alınacak gebe düveler uygulama rehberinde yer alan teknik şartlar doğrultusunda seçilecektir. n) Hibe kapsamında satın alınacak damızlık gebe düvelerin seçimi, masrafları yatırımcıya ait olmak üzere il müdürlüğünce görevlendirilen bir zooteknist ziraat mühendisi ve bir veteriner hekimden oluşan seçim heyetince gerçekleştirilecektir. o) Hibe kapsamında satın alınan damızlık gebe düveler beş yıl süre ile satılamayacak ve E-ıslah sisteminde bu hayvanlara destekleme uygulandığı hususu yer alacaktır. p) Anne, baba ile çocuklar, eşler ve kardeşler arasında yapılan alım ve satıma konu gebe düveler destekleme kapsamı dışındadır. q) Proje kapsamında satın alınacak süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı, yeni ve kullanılmamış olacaktır. r) Makineler, Bakanlıkça bu konuda yetkilendirilmiş kuruluşlardan alınmış olumlu deney raporuna ve en az bir adet kalite belgesine sahip, aynı zamanda üretim kapasitesine uygun olacaktır. s) Seyyar süt sağım ünitesi, seyyar soğutma tankı ve etçi ırklarla damızlık işletmesi kuranlar makine alımı desteğinden yararlandırılmaz. t) Başvuru, sabit süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımını kapsayacak şekilde hazırlanabildiği gibi, bu ünitelerden herhangi birine sahip olunması durumunda sadece diğer ünite için yapılabilecektir. u) Termin planına göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya yatırım yapmaktan vazgeçen yatırımcının projesi iptal edilir ve hibe desteğinden yararlandırılmaz.
Yatırıma başlama ve bitirme süreleri
a) Başvurusu uygun bulunan yatırımcı, uygulama rehberine göre hazırlamış olduğu yatırım projesinin onaylandığı tarihten itibaren projesinde belirtilen süre içerisinde yatırıma başlamak ve bitirmek zorundadır. b) Termin planındaki sürede tamamlanamayan yatırımlar için asıl sürenin %50’sini aşmamak şartıyla ek süre verilmesi il proje değerlendirme komisyonunun yetkisindedir. c) Uygulama projesinde yer alan termin planında, hibeye esas olan yatırımların tamamlanma tarihi ek süre dahil aynı yılın 15 Aralık tarihini geçemez. d) Yatırım başvurularının incelenmesi ve değerlendirilmesi e) İl Müdürlüğüne yapılan başvurular, on beş gün içinde proje yürütme birimince incelenir ve rapor olarak, proje değerlendirme komisyonuna gönderilir. f) İnceleme raporu, on beş gün içinde proje değerlendirme komisyonunca değerlendirilir. Yatırıma uygun bulunan veya gerekçeli olmak şartıyla ret edilen başvurular geliş sırası esas alınarak listelenip aylar bazında Genel Müdürlüğe gönderir. g) Merkez proje değerlendirme komisyonu, il proje değerlendirme komisyonlarından gelen raporları on beş gün içinde inceler, geliş sırası ve bütçe imkanları dikkate alınarak asıl ve yedek olarak listeler halinde il müdürlüğüne gönderir. h) İl müdürlüğü, Genel Müdürlükten gelen asıl listelerde yer alan yatırımcılara, uygulama rehberinde yer alan temel kıstaslara göre yatırım projesinin hazırlanmasını ve onaya sunulmasını yazı ile bildirir.
İlginizi Çekebilir
- Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
- Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
LİG TABLOSU
Takım
O
G
M
B
Av
P
1.GALATASARAY A.Ş.
26
20
2
4
44
64
2.FENERBAHÇE A.Ş.
26
16
1
9
30
57
3.TRABZONSPOR A.Ş.
26
17
3
6
23
57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.
26
14
5
7
17
49
5.GÖZTEPE A.Ş.
26
11
5
10
10
43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ
26
12
8
6
14
42
7.SAMSUNSPOR A.Ş.
26
8
7
11
-2
35
8.KOCAELİSPOR
26
9
11
6
-4
33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.
26
8
9
9
-7
33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
26
7
10
9
-4
30
11.CORENDON ALANYASPOR
26
5
8
13
-4
28
12.TÜMOSAN KONYASPOR
26
6
11
9
-9
27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ
26
6
13
7
-8
25
14.KASIMPAŞA A.Ş.
26
5
12
9
-14
24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR
26
6
14
6
-18
24
16.İKAS EYÜPSPOR
26
5
14
7
-18
22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR
26
3
12
11
-28
20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK
26
4
17
5
-22
17

