MŞÜ´DE YENİ PROGRAMLAR AÇILIYOR
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu´nda yeni programlar açılacağını söyledi
Muş Alparslan Üniversitesi’nde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının geliştirilmesinin yanı sıra yeni birim ve programların açılmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.
Yeni çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Yükseköğretim Kurulu tarafından kurulumu onaylanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna; Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, İlk ve Acil Yardım ile Engelli Bakımı ve son olarak Rehabilitasyon programlarının açılmasına yönelik teklif hazırlandığını ve Yükseköğretim Yürütme Kuruluna verilerek onaylandığını söyledi.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda yapılan toplantıda taleplerinin kabul ediğini ifade eden Polat, “alınan bu karar neticesinde; açılacak olan bu programlarla, Türkiye’de sağlık sektöründe artan nitelikli ara eleman ihtiyacı çerçevesinde hem sağlık sektöründe kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması hem de bölgemiz gençlerinin istihdamına yönelik katkı sunulması hedeflenmektedir. Onayla beraber Yüksekokulumuzda ise hazırlıklara hız verildi. Hızla tamamlanması planlanan programlara en kısa süre içerisinde öğrenci alımı gerçekleştirilecek. Açılacak olan yeni programların Üniversitemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni diyoruz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

