İLYAS SAMİ İLK VE ORTAOKULU GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Merkez İlyas Sami İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği yöresel halkoyunları ve çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutladı.

EĞİTİM 24.04.2017 19:08:30
İLYAS SAMİ İLK VE ORTAOKULU GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 97. yılı bütün ülke genelinde olduğu gibi Muş`ta da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Merkez İlyas Sami İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı düzenlediği yöresel halkoyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutladı.

Okul bahçesinde düzenlenen kutlamaya Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programı günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Ardından uzun süredir okul öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik korosu Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi.

“23 NİSAN DÜZENLEMESİ ÖĞRENCİLER İÇİN VERİMLİ OLDU”

Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde Muş yöresine ait halkoyunları gösterisi sergilendi. Ayrıca Karadeniz ve İç Anadolu yörelerine temsil eden oyunlarda sahne aldı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile izlenen kutlamalara katılan Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, hükümetin eski törenleri ortadan kaldırmasında çok haklı olduğunu belirterek her okulun kendi bünyesinde bu tür aktiviteleri yapmasının oldukça verimli olduğunu söyledi.

Daha önce 23 Nisan ve diğer tören kutlamalarının öğrenciler açısından hiçbir verim taşımadığını ifade eden Barışan, “Türkiye kabuk değiştiriyor, özellikle 16 Nisan`dan sonra Milli İradenin tecelli etmesinden dolayı bu bayram çok daha anlamlı hale geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı amacına daha uygun kullanıldığını görüyoruz, yeni sistemde. Çocuklarımızın katılımı daha fazla oluyor. En azından daha önceki yıllarda belli bir meydana yığılıyorlardı ve çok yoruluyorlardı bayramın tadına varamıyorlardı. Ama şimdi ise kendi okullarında öğretmenleri nezaretinde, idarecileri nezaretinde ve velileriyle beraber bu bayrama iştirak etmeleri, bu bilince varmaları ve bu bayramı kutlamaları daha bir güzel daha bir hoştur” dedi.

“BÜTÜN BAYRAMLAR BU ŞEKİLDE KUTLANSIN”

Herkesin çocukların ölmediği bir dünya arzusu olduğunu kaydeden Barışan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz istiyoruz ki bütün bayramlar, ulusal bayramlarımız bu şekilde kutlansın. Katılımı coşkusu çocukların coşkusuyla birleştirildikten sonra bayramlarımız daha da anlamlı hale geliyor. Çocuk bayramıdır ama maalesef dünya genelinde bir çok çocuk mülteci konumundadır, vatanını terk etmiştir bombalar altında miniminim inlemekte ve can vermektedir. Biz istiyoruz ki Suriye de Irak`ta ve ümmet coğrafyasının diğer bölgelerinde çocuklarımız bayramın tadına varsınlar, ölmesinler, anneleri, babalarıyla beraber yaşasınlar. Bombaların altında ölmesinler, denizlerde boğulmasınlar, onlara işte böyle bir gelecek tasavvuf hayali kurmayalım. Biz herkesin barış içerisinde özgür olduğu çocukların anne, babalarının kucağında yaşamlarını devam ettirdikleri ve büyüdükleri bir dünya hayali muhtasar hayali içerisindeyiz bunu arzuluyoruz. Türkiye olarak, ülke olarak ve STK olarak, Eğitim Bir Sen olarak bunun çabası içerisindeyiz.”

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için öğretmenlerinin derslerini aksatmadan bir birinden güzel etkinlikler yaptığını vurgulayan İlyas Sami İlk ve Ortaokulu Müdürü Sıracettin Koçlardan ise “ülke genelinde olduğu gibi ilimizde ve okulumuzda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın coşkulu bir şekilde kutladık. Bu bayram yarınımızın geleceği olan öğrenciler için çok önemlidir. Okul bünyemizde öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucu çok güzel çalışmaların ortaya çıktığına şahit olduk. Öğrencilerimizin gerek müzik gerekse halkoyunları ile tüm etkinlikleri büyük gayretler sonucu ortaya çıkmıştır. Öğretmenlerimiz derslerini aksatmadan ve kontrollü bir şekilde ortaya çıkardıkları eserler bizi ve tüm velilerimizin beğenisini topladı. Bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm velilerimize ve büyük emekler sarf eden okul idareci ile öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

BARIŞAN, “MİLLİ EĞİTİM’İN RAMAZAN GENELGESİ BÜYÜK MEMNUNİYET YARATTI”

KORKUT’TA RAMAZAN COŞKUSU ÖĞRENCİLERLE TAÇLANDI

HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

MUŞLU ÖĞRENCİLER TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ’NDE 17 PROJEYLE ÖNE ÇIKTI

MUŞ'TAN DÜNYAYA UZANAN EĞİTİM BAŞARISI

LGS’YE HAZIRLIKTA ÖĞRENCİLERLE YAKIN İLETİŞİM

TÜRKÇENİN ZENGİNLİĞİ MİNİKLERİN ÇALIŞMALARIYLA SAHNEDE

MUŞ’TA OKULLARDA RAMAZAN COŞKUSU: SINIFLAR MANEVİ ATMOSFERLE DONATILDI

MUŞ’TA 127 OKULA “OKULUM TEMİZ BELGESİ”

“KORKMA! GENÇLİĞİN RUHU BURADA” BİLGİ YARIŞMASINDA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14