´´ALANLARI BOŞ BIRAKMAYALIM”

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, ikinci bir kalkışma olacakmış gibi vatandaşlarımızın meydanlara sahip çıkmasını istedi

SİYASET 24.07.2016 13:55:20
´´ALANLARI BOŞ BIRAKMAYALIM”

Muş’ta binlerce kişi demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Belediye meydanından Valilik önüne kadar ay yıldızlı bayraklarla sloganlar atan vatandaşlar ‘reise selam, direnişe devam’ sloganları attılar. Burada demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, vatandaşları selamlayarak verdikleri milli irade mücadelesi için teşekkür etti. Darbe girişiminin halkın gücünü geçemeyerek geri püskürtüldüğünü belirten Şimşek, ikinci bir kalkışma olacakmış gibi alanların terk edilmemesi gerektiğini söyledi

“HALK ASLA, BU GİRİŞİMLERİ KABUL ETMEZ”

Bu kalkışmaya tüm siyasi, STK ve fikir ayrılığı olan herkesin destek verdiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Terör örgütü bir darbe girişiminde bulundu. Ama sağ olsun sivil vatandaşlarımız, medyamız, sivil toplum örgütlerimiz, bütün siyasi partiler büyük bir dirençle bu darbenin halka yapıldığını bunu asla ve asla kabul etmeyeceğimizi direnişle birlikte paletlerin altına yatarak hatta yeri geldiğinde kendi cebindeki kalemi F-16’ya fırlatarak biz asla bunu kabul etmiyoruz dedi. Bu direnişin 8. Günü olmasına rağmen vatandaşlar halen alanlarda ve alanları her geçen gün dolduruyor. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde sahayı terk etmiyor, asla ve asla bunu kabul etmiyorlar. Bunun neticesinde dün parlamentomuzda Olağanüstü hal kararı çıktı. Olağanüstü halin aslında olağan hal olarak bilinmesi gerekir. Çünkü bu olağanüstü hal durumunun bu çetenin biran önce ayıklanması için ve gereken yasaların ve gerekli kararların biran önce çıkarılıp hukuka gidip geri dönmemesi için bir karar alandı” dedi.

“OHAL KESİNLİKLE VATANDAŞIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”

OHAL’in kesinlikle vatandaşa en ufak bir zararının olmadığını ve yanlış tarafa çekilmemesi gerektiğini kaydeden Şimşek, “Bu kesinlikle vatandaşımızın asla ve asla ticaretini, günlük yaşamını, özgürlüklerini, yaşamını etkilemeyecektir hiçbir şekilde. İşte görüldüğü gibi Olağanüstü hal olduğu halde hepimiz sahadayız. İşte biz şuanda Muş’ta meydanlardayız. Binlerce insan şuanda yürüyüş yapıyor, sivil inisiyatifini ortaya koyuyor, milli iradeye sahip çıkıyor, demokrasiye sahip çıkıyor. Hiçbir şekilde darbecilere, teröre geçit vermiyor. Kesinlikle artık bu tür girişimlere izin vermiyor. Hiç kimse artık bu tür düşünceleri bile aklından geçirmesin. Bizde diyoruz ki aklın yolu birdir. Tüm insanların aklıselim düşünmesi lazım. Hiçbir şekilde Anadolu topraklarında, Türkiye halkı hatta ümmet halkı askerin içinde ki bu çürük ekibin darbe girişimlerine müsaade etmeyecektir. Biz burada bütün halkımıza teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Medyamıza, güvenlik güçlerimize, peygamber ocağı olan asker ocağımıza da selam gönderiyoruz. Zaten askerimizde içindeki o çürükleri yakalayarak adalete teslim ediyor. Bu çürükler şuanda yargılanıyor ve cezalarını çekeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“BURADAYIZ VE BURALARI TERK ETMEYECEĞİZ”

Milli iradenin bu dik duruşuna hiçbir darbecinin gücü yetmeyeceğini vurgulayan Şimşek, “Bu meydanlara göre artık hiçbir şekilde darbeler olmaz. Ama biz yine de Reisi Cumhurumuzun söylemi ve emri üzerine ‘sokaktan çekilin’ demiyene kadar sanki risk varmış gibi hareket edip direnç göstereceğiz. Yollarda, meydanlarda olacağız ve yürüyeceğiz. Gerekirse uyumayacağız, yemek yemeyeceğiz, eve gitmeyeceğiz ve hep birlikte dışarıda olacağız. Buradayız ve buraları terk etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

DEM PARTİLİ TEMELLİ VARTO’DAKİ JEOTERMAL ÇALIŞMALARI MECLİS’E TAŞIDI

“KÖKLERDEN GELECEĞE” BULUŞMASI MUŞ’TA GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

CHP İL BAŞKANI SÖNMEZ: “BASIN YENİDEN DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLACAK”

HÜDA PAR’LI ÇAĞLAYAN: “ORTAK GELECEĞİ MALAZGİRT RUHUYLA İNŞA ETMELİYİZ”

MALAZGİRTLİ PANCAR ÜRETİCİLERİNİN KÜSPE MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

MUŞ’TA ÜRETİM VE İSTİHDAMI GÜÇLENDİRECEK YENİ DESTEKLER

EMİNOĞLU’NDAN MUŞ’TA GAZZE VE GÜÇLÜ TÜRKİYE MESAJI

DEM PARTİLİ BOZ, GIDA ZEHİRLENMESİ İDDİASI VE RANDEVU KRİZİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP’Lİ KARASU VİYADÜK KAZASINI MECLİS’E TAŞIDI

DEM PARTİLİ BOZ, MUŞ’UN ULAŞIM SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

  • Salı 14.1 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.7 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14