Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması kapsamında ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ İl Birinciliği düzenlendi. Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve toplam 5 grubun katıldığı yarışmaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 3 jüri gözetiminde yapılan yarışmada 15 Temmuz darbe girişimini konu edinen Grup Biz ‘Yeniden Doğuş’ oyunu ile il birincisi oldu.
“YENİDEN DOĞUŞ’ OYUNU BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAK
Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan ve il birincisi olan ‘yeniden doğuş’ tiyatro gösterimi ekibi, Malatya’da düzenlenecek olan grup yarışması ve Türkiye finali için iddialı iddialı. Yarışmaya katılan 5 grubu da tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, il birincisi olan ekibin Muş’u en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Gençlere fırsat verildikçe ne kadar başarılı olduklarının görüldüğünü ifade eden Kardaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlediği bir etkinlikti bu. Toplamda 5 ekibimiz yarıştı. Bu ekiplerden 2 tanesi Muş merkezden geriye kalan 3 tanesi ise Malazgirt ilçemizden katılıyor. Gençlerimiz burada kendi, hazırladıkları tiyatro oyunlarını sergiliyorlar. Bu anlamda gençlerimizin böyle girişken olduklarını bir şeyler yaptıklarını görmek bizi de mutlu etti. Çocuklarımızın öz güvenlerini sahneye taşımaları bizi onure ediyor. Bu etkinliğimizin adı hayallerini sahneye taşı. Biz gençlerimizi burada yalnız bırakmadık seyircilerimizle birlikte. Burada birinci olana ekibimiz Malatya`da Gençlik Merkezleri arası yarışmalarda Muş`umuzu temsil edecek. Birinciliği hak eden ekibimizin Malatya`da bizleri en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.
“ASIL MESELE HALKIMIZA BİRLİK VE BERABERLİĞİ AŞILAMAK”
Yarışmada İl Birincisi olan ‘Yeniden Doğuş’ oyunu Grup Biz’in yönetmeni Bora Gündoğdu ise “oynadığımız oyunda 15 Temmuz darbe girişimini ele aldık. Darbe girişiminin olduğu gün, birbirinden hoşlanmayan farklı dillerden, farklı bölgelerden, farklı ırklardan kişilerin nasıl bir olduklarını bu anlamda insanların arasındaki sorunları gidermek istedim. Öncelikle bu oyunu hazırladığımız da özellikle darbe gibi durumlarda insanların vatan elden gittikten sonra hiçbir şeyin anlamının olmayacağını bilmesi için farklı ırkların, dillerin, kişilerin vatanlarını kaybettiği zaman hiçbir şeklide hiçbir şeyin öneminin olmayacağına vurgu yapmak istedim. Toplumumuzdaki insanların sorun ve sıkıntılarını işlemek istedim. Bayan arkadaşlarımızın toplumdan dışlanması, kadınlar her yere gidemez, evden çıkamaz, fazla konuşmaz algısını, böyle kötü ön yargılı düşünceleri kırma anlamında kadınların aslında en zor günde bizi bir araya getirebileceği bizi tek yürek tek bilek, yapabileceğini, aynı düşüncede buluşturabileceğini göstermek için bayan arkadaşımızda öyle bir rol üstlendi. Mesele derece elde etmek değildi benim meselem halkımıza birlik ve beraberlik aşılamaktı. İnşallah bunu başarmışızdır, Malatya`da ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz inşallah orda da birinci olup Ankara`da ilimizi en iyi şeklide temsil ederiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan dereceye giren ekiplere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, Muş Derneği Başkanı Osman Koç ve Muş Gençliği Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, tarafından birer plaket verilerek tebrik edildi.