´´HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR!
Büro Emekçileri Sendikası Muş İl Temsilcisi Zahit Aktaş, Büro Memur Sen´in yetkili olduğu dönemlerde kazanılmış haklarının gasp edildiğini iddia etti
GÜNCEL
28.03.2013 14:48:32
Büro Emekçileri Sendikası Muş İl Temsilcisi Zahit Aktaş, yaptığı basın açıklamasında Büro Memur Sen’i eleştirdi. Aktaş, Büro Memur Sen’in yetkili olduğu dönmelerde kazanılmış haklarının gasp edildiğini iddia etti. Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sendikamızın Adalet Bakanlığında yetkili olduğu dönemlerde Adalet Bakanlığı ile yapılan Kurum İdari Kurulu Görüşmelerinde yargı çalışanlarına havuz paralarının dağıtılması, iş yoğunluğu nedeniyle sürekli fazla mesai yapan yargı emekçilerine fazla mesai ücretinin ödenmesi ve ulaşım yardımları v.b pek çok kazanımlarımız olmuştu. Bundan sonrada kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.”
YARGI EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!
Bu güne kadar fazla mesai adı altında çalışanlara yapılan ödemeler günün koşullarına uygun hale getirilerek maaşa dâhil edilmesi gerektiğini savunan Aktaş, “Adliyelerdeki iş yükü her geçen gün artmakta iş yüküne paralel olarak, yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve tatil günlerinde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. 2013 yılı bütçesinde fazla çalışma karşılığında ödenen ücretler kaldırılmıştır. Büro Emekçileri Sendikası olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulmasıdır. Adliyelerdeki yoğun iş yükü personel eksikliği nedeniyle yargı emekçilerinin mesai bitiminden sonra ve hafta sonları geç saatlere kadar çalışmak zorunda bırakılan çalışma karşılığı ödenen düşük fazla mesai ücretleri bile kaldırılan, ulaşım yardımları gasp edilen yoksulluk sınırının altında bir gelir düzeyinde çalışmaya mahkûm edilen yargı emekçileri Sayın Bakan’dan boş laf değil sorunlarına çözüm bulmasını is istemektedirler. Diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi yargı emekçilerinde de emekli olunduğunda maaşlar % 50-60 oranında azalmaktadır. Bu durumda emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce yargı emekçisi bulunmaktadır. Bu sebeple maaş dışında yargı emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dâhil edilmelidir. Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Konfederasyonumuz tarafından hesaplanan yoksulluk sınırı olan 3.481 TL taban aylık olarak tüm kamu çalışanlarına verilmelidir. Adalet Bakanlığı’nda güvencesiz olarak açlık sınırının altında bir gelir düzeyinde 4-C statüsünde çalıştırılan yargı emekçilerinin iş güvenceleri derhal sağlanmalıdır. 3717 yeniden düzenlenerek keşif ücretleri tek bir havuzda toplanıp, tüm yargı emekçilerine eşit bir şekilde dağıtılmalıdır. Adalet Bakanlığı’nın sosyal tesisleri sınırlı sayıda olduğundan tüm çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte sosyal tesis açılması için çalışmalar başlatılmalı; özellikle çalışanların önemli bir oranın kadın olduğu bakanlığımızda yeteri kadar kreş açılmalıdır. Son zamanlarda yaygınlaşan adliyelerdeki yemekhanelerin özelleştirilmesi uygulamasına son verilerek, kurum tarafından nitelikli ve parasız yemek hizmeti sağlanmalıdır. Adalet Bakanlığı tarafından 14 Kasım 2012 tarihi itibariyle kaldırılan ulaşım ödeneği yeniden yargı emekçilerine ödenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında olan Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması için ivedilikle yasal düzenleme yapılmalıdır. Son günlerde iktidarın 657 DMK’ da bazı değişikler yapılarak kamu çalışanlarının iş güvencesini kaldırmaya yönelik girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Hükümet kamu kurumlarında performans, il içi ve il dışı rotasyon uygulamalardan vazgeçmelidir” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
LİG TABLOSU
Takım
O
G
M
B
Av
P
1.GALATASARAY A.Ş.
25
19
2
4
41
61
2.FENERBAHÇE A.Ş.
25
16
0
9
32
57
3.TRABZONSPOR A.Ş.
25
16
3
6
22
54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.
25
13
5
7
15
46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ
25
12
7
6
17
42
6.GÖZTEPE A.Ş.
25
11
5
9
10
42
7.KOCAELİSPOR
25
9
10
6
-3
33
8.SAMSUNSPOR A.Ş.
25
7
7
11
-3
32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
25
7
9
9
-3
30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.
25
7
9
9
-10
30
11.CORENDON ALANYASPOR
25
5
8
12
-4
27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ
25
6
12
7
-6
25
13.TÜMOSAN KONYASPOR
25
5
11
9
-10
24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR
25
6
13
6
-15
24
15.İKAS EYÜPSPOR
25
5
13
7
-17
22
16.KASIMPAŞA A.Ş.
25
4
12
9
-15
21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR
25
3
11
11
-27
20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK
25
3
17
5
-24
14

