11. ULUSAL SPOR BİLİMLERİ ÖĞRENCİ KONGRESİ SONA ERDİ

Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde Spor Bilimleri Derneği´nin katkılarıyla düzenlenen 11. Ulusal Öğrenci Kongresi, sona erdi

GÜNCEL 24.04.2018 17:35:49
11. ULUSAL SPOR BİLİMLERİ ÖĞRENCİ KONGRESİ SONA ERDİ

Türkiye genelinden 300 bilim insanının ve spor bilimleri öğrencisinin katılımıyla toplam 150 bildirinin sunulduğu kongre, Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı’nın Kongre ve Kültür Merkezimiz önündeki gösterisi ile başladı. Öğrencilerimizin ve misafirlerimizin coşkusuyla daha da renklenen Mehteran gösterisinin ardından kongrenin açılış programına geçildi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, protokol üyeleri, davetliler, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencinin katıldığı açılış programında bir konuşma yapan Kongre Başkanı, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan BESYO’nun kısa sürede gerçekleştirdiği akademik, sosyal ve kültürel etkinliklerin öneminden bahsetti.

11. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresini Muş Alparslan Üniversitesi çatısı altında gerçekleştirmekten duyduğu gururu dile getiren Prof. Dr. Kırımoğlu, BESYO’da yeni açılan lisans ve yüksek lisans programları ile yakın zamanda doktora eğitimi vermeyi ve fakülteye dönüşmeyi arzu ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Kırımoğlu sözlerini, BESYO’nun bölgede parlayan bir yıldız olmasını ve spor bilimlerine değerli katkılar sunarak, Muş’taki ve bölgedeki gençliğin umut kaynağı olmayı hedeflediklerini belirterek tamamladı.

Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi de Muş’ta Yapılacak

Spor Bilimleri Derneği Başkanı, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Günay konuşmasında, bu kongreyi Muş Alparslan Üniversitesine verirken bazı endişelerinin olduğunu, ancak başta Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın canı gönülden desteği ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Kırımoğlu ve ekibinin ortaya koyduğu performans ve azim sayesinde mükemmel bir organizasyon yapıldığını dile getirdi.

Spor Bilimleri Derneği olarak, katılım sayısı ve nitelik olarak Avrupa’da ikinci sırada yer alan Uluslararası Spor Bilimleri Kongresini de Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde yapmak istedikleri sözünü veren Prof. Dr. Günay, bölgenin içinde bulunduğu hassas koşulların aşılmasında bu tür etkinliklerin önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi yönetiminin kararlı ve azimli yapısının Muş ve bölge adına önemli bir kazanım olduğunu kaydeden Prof. Dr. Günay, verdikleri destekten dolayı Rektörümüze, üniversite ve BESYO yönetimi ile düzenleme kuruluna teşekkürlerini sundu.

Daha Fazla Tanınan Bir Üniversite Hâline Geliyoruz

Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat konuşmasına bu önemli ulusal organizasyonun üniversitemizde gerçekleştirilmesinde desteği ve emeği olan herkese teşekkür ederek başladı. Muş ile ilgili daha önce farklı kanaatleri olan misafirlerimizin, bu organizasyon vesilesiyle görme ve tanıma fırsatı buldukları Muş ve üniversitemiz hakkında şaşkınlık ve hayranlık duygularıyla dolu olduklarını tahmin ettiğini söyleyen Prof. Dr. Polat, devletin sunduğu imkânlarla gelişimini süratle tamamlayan üniversitemizin gün geçtikçe daha fazla tanınan bir üniversite hâline geldiğinin altını çizdi. Nitelikli faaliyetleriyle ve akademik ilerleyişiyle BESYO’nun uzak olmayan bir gelecekte spor fakültesine dönüşmesi için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Polat, kongrenin yararlı sonuçlar doğurmasını temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

Gençlerin Bilinçlenmesinde ve Sağlıklı Olmasında Sporun Önemi Büyük

Muş Valisi Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada, spora amatörce başlayıp profesyonelce devam ettirmek denilince akla gençlerin geldiğini ve sporun her şeyden önce kişinin kendisi için yaptığı bir aktivite olduğunu belirtti. Ülkemizin genç nüfus yapısının giderek düştüğüne dikkat çeken Vali Yıldırım, gençlerin spor sayesinde bilinçli ve sağlıklı olmasının ülkemizin geleceği açısından taşıdığı önemi vurguladı.

Yanlış beslenmenin doğurduğu obezite sorununun sağlıkla ve küresel yoksullukla ilişkisine değinen Vali Yıldırım, insanlığın fazla kilolarından kurtulmak için harcadığı parayı açları doyurmak için harcaması durumunda dünyada aç insan kalmayacağını söyledi.

Şampiyonluk yolunda ilerleyen genç sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ederek milletimizin kendilerinden daha büyük başarılar beklediğini ifade eden Vali Yıldırım, Muş’a teşrifleriyle böyle önemli ve güzel bir programın gerçekleşmesinde payı olan bütün yöneticilere, akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Elit Engelli Sporcular Başarı Hikâyelerini Anlattı

Açılış konuşmalarının ardından Muş Alparslan Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Komisyonu tarafından desteklenen “Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikâyeleri” paneline geçildi. Moderatörlüğünü BESYO Müdürü Prof. Dr. Kırımoğlu ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Atike Yılmaz’ın yaptığı panelin konuşmacıları Yüzme Dünya Şampiyonu Beytullah Eroğlu, Atletizm Dünya İkincisi Anıl Demir, Badminton Avrupa Şampiyonu Emine Seçkin ve eşi Murat Seçkin’di.

 

 

 

Sporun kazandırdığı kimlik sayesinde sorunlarını aştıklarını, devletimizin verdiği imkânlar sayesinde de uluslararası müsabakalarda bayrağımızı göndere çektirmenin hazzını yaşadıklarını ifade eden panelistler, yaşantıları ve karşılaştıkları zorluklar hakkında konuştular. Duygusal anların yaşandığı panelin ardından, protokol dâhil olmak üzere dakikalarca ayakta alkışlanan elit engelli sporcular, üniversitemiz tarafından düzenlenen böyle anlamlı ve farkındalık yaratan bir etkinlikte yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Fair Play Üniversiteler Kervanı Külliyedei

Kongrenin ikinci gününde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) “Fair Play Üniversiteler Kervanı” paneli düzenlendi. Panel öncesi TMOK Üyeleri tarafından BESYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Metin Karayol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ercan Zorba ve Muşlu Milli Sporcumuz Avrupa ve Dünya Şampiyonu Mevlüt Erdenci’ye Fair Play Hizmet Madalyası takdim edildi.

Moderatörlüğünü BESYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu’nun yaptığı panelde, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Murat Özbay, TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Remzi Yılmaz, TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi, Öğretim Görevlisi Semra Demirer, Eski Milli Atlet İsmail Akçay, TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi, Araştırma Görevlisi Sevim Güllü, TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi, Fair Play Kervanı Planlama Koordinatörü Teoman Güray panelist olarak yer aldı. Amaçlarının geleceğin spor öğretmeni, antrenör, spor yöneticisi ve rekreasyonistlerinin Fair Play felsefesini anlamalarını sağlamak ve bu felsefeyi yaşatmak olduğunun altını çizen panelistler bu konuda atılması gereken adımları ele aldılar.

Davetli Konuşmacılar Spor Bilimleri Hakkında Konuştu

Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikâyeleri panelinin ardından kongrenin davetli konuşmacılarının kürsüye çıktığı oturuma geçildi. Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Şenel başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Prof. Dr. Erdal Zorba “Değişen Dünya’da Sporun Önemi ve Disiplinler Arası İlişkisi”, Prof. Dr. Gökhan Bayraktar, “Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Spor Eğitim Modeli” ve Prof. Dr. Vedat Çınar, “Obezite ve Fiziksel Aktivite” başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yetim Başkanlığında yapılan kongrenin ikinci oturumunda Prof. Dr. Bilge Donuk, “Spor Yönetiminde Etik Değerler” ve Prof. Dr. İlhan Toksöz, “Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Bağlamında Edirne” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ülkemizin dört bir yanından Muş’a gelerek üniversitemizin konuğu olan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bildirilerini sunması ile tamamlanan 11. Ulusal Spor Bilimleri Kongresi, katılımcıların yüksek düzeyde memnuniyeti ve kongre sayesinde elde ettikleri akademik kazanımların artırılmasıyla son buldu.


İlginizi Çekebilir

SULTAN ALPARSLAN HAVAALANI 354 BİN YOLCUYA HİZMET VERDİ

VALİ ZORLUOĞLU AÇIKLADI: KAYIP NARİN SON GÖRÜLDÜĞÜ ELBİSELERİYLE ÇUVAL İÇİNDE BULUNDU

BİK’TEN İNTERNET SİTELERİNE YENİ DÜZENLEME

BİTLİS’TE, VARTO MERKEZLİ DEPREM SENARYOLU TATBİKAT

MUŞ’TAN DİYARBAKIR’A DESTEK

GIDA İŞLETMELERİNDE KAREKOD UYGULAMASI BAŞLADI

ERKILINÇ: “RESMİ İLANLARDAKİ AZALMAYA EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜM BULMALIYIZ”

AV YASAĞININ KALKMASIYLA BİRLİKTE O İŞLETMELERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

TCDD MUŞ DAHİL 25 İLDE 109 PERSONEL ALACAK

HACİRE ANNEYLE BAŞLADI ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

  • Perşembe 31.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Cuma 30.3 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.5 ° / 14.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1