Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, taşra teşkilatında yer alan İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışma yürütebilmesi amacıyla "Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD)" olarak ifade edilen işletme bazlı yeni bir çalışma modeli başlattı. Bu kapsamda Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Gündoğdu ve Ferit Yıldız, İlçe ve Şube Müdürleri, Tarımsal İşletme Danışmanı olarak İl ve İlçelerde görevli Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, taşra teşkilatının çalışmalarını daha etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmesi amacıyla Bakanlık tarafından yeni bir çalışma modeli olarak, işletme bazlı Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)`nın başlatıldığını söyledi.
“PERSONELLERDE SİSTEME DAHİL EDİLECEK”
TİD modeli model kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Çolakoğlu, “her tarım işletmesinin en az bir personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok Ziraat Mühendisi ve/veya Veteriner hekim görevlendirilmesi, ayrıca Ziraat Teknikeri/Teknisyeni ve Veteriner Sağlık Teknikeri/Teknisyeni ile diğer personelden uygun görülenlerin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edilecektir” dedi.
“ÇİFTÇİLERİMİZİN EN İYİ ŞEKİLDE FAYDALANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Çolakoğlu Konuşmasının devamında, ise “Personelimiz işletmeleri değişik zaman aralıklarında ve gerekli gördüğünde ziyaret edecek, sorunları yerinde görecek. Bilgi aktarımında bulunacak. Çiftçilerimizde ihtiyaç halinde bu danışmanlarını gerektiğinde telefonla arayarak ya da bizzat işyerine gelerek danışmanlarıyla görüşme sağlayabilecek. Bu şekilde çiftçilerimizin sorunlarının çözümü ve gerekli bilgi transferi daha pratik ve daha hızlı olacaktır. Bu modelin faydalı olacağına inanıyorum Muş İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin bu sistemden daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanmaları için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda personelimizin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
6 Aralık 2016 tarihinde yapılan toplantıda Bakanlık Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığında görevli Veteriner Hekim Kemal Yasin Zabun Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeli hakkında bir sunum yaparak, bu yeni çalışma modeli hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantı katılımcıların soru ve önerileriyle, uygulamada karşılaşılan sorunların paylaşılması ile sona erdi.