İLK ÇARE EĞİTİM PROJESİ´ FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği destekli Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği tarafından yürütülen İlk çare eğitim´ projesi kapsamında öğretmenlere yönelik toplantı düzenlendi
Kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması programı kapsamında Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği tarafından yürütülen “İlk Çare Eğitim Projesi” faaliyetleri devam ediyor. Proje kapsamında Diyar Paris Otel Konferans Salonu’nda projenin uygulandığı pilot okul öğretmenlerine yönelik bir toplantı düzenlendi. Proje çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda Rehber Öğretmenleri Yağmur Durgun, Veli Mutlu ve İsmail Işık birer sunum yaptılar.
Kız çocuklarının okula devamı için öğrenci velilerinin doğru bir şekilde bilgilendirilerek ikna edilmelerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Yağmur Durgun, “Pilot okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilerin de katılım ve destekleriyle birlikte bu bölgelerde görev yapan imam, muhtar, kanaat önderleri STK temsilcileri ve rehber öğretmenlerle görüşmelerin yapılması önemlidir. Hep birlikte okulu bırakmış veya bırakma durumunda bulunan özellikle kız çocuklarının aileleriyle görüşmelerde bulunulacak, aile ziyaretleri ve ailelerin ikna edilmeleri yönünde çalışmalar yapılacaktır” dedi.
“TEK AMACIMIZ KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİME KAZANDIRILMASIDIR”
Projenin asıl amacına değinen Durgun, toplantı ile ilgili şunları söyledi: “Amaç kız çocuklarının okullaştırılması açısından var olan engelleri ortadan kaldırmak için bir takım önlemler almak ve bilgi alışverişinde bulunmaktı. Bize düşen sorumluluk ve yükümlülükleri yerine getirmek için neler yapılması gerekir ve eğitimin kız çocukları üzerindeki öneminden ve kız çocuklarının okullaşmasının önündeki engelleri öğretmenler olarak nasıl kaldırabiliriz ve bize düşen görevler hakkında bilgi alışverişlerinde bulunduk. Okul ortamında kız çocukları için var olan tüm engellerin aşılması için idareciler ve öğretmenlerimize düşen görevler hakkında bilgilendirmeler yapılarak, kız çocuğunun okulla olan ilişki ağının güçlenebilmesi için okul ortamında kadına yönelik bir takım faaliyetlerin ve etkinliklerin düzenlenmesi ve var olan problemlerin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdik.”
“NE OLURSA OLSUN KIZ ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”
Toplumsal cinsiyet alanında yapılan ayrımcılığın kaldırılması gerektiği ve erken evliliğin kız çocuğunun üzerinde bıraktığı ruhsal bozukluklara değinen Durgun, “toplumda var olan ailesel ve bireysel önyargıları yıkmak ve bunları ortadan kaldırmak içinde öğretmenlerimizin okulda etkinlikler düzenlemesi ya da ev ziyaretlerinde bulunarak ailenin zihnindeki kalıp yargıları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerekmektedir. Birer eğitimci olarak kız çocuklarının okullaşması adına elimizden geleni yapmaya, bize düşen görevleri yerine getirmeye ve ne olursa olsun kız çocuklarımızı yanında olacağımıza dair düşünceleri paylaşarak, kızlarımızı okula kazandırılmasın sağlayacak her türlü olumsuz durumu olumlu yönden değiştirmenin yollarını bulmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

