Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Partili Halis Saltık, gazetemizde soruları yanıtladı. Sürecin değerlendirmesini yapan Milletvekili adayı Saltık, “Yaklaşık 35 gündür sahadayız. Çok güzel çalışmalarımızla seçimimizi sürdürüyoruz. Bu konuda teşkilatlarımızı da motive etmeye çalıştık. Sürekli teşkilatımızda sahada aktif çalıştılar. Bir taraftan kadın kollarımız, diğer taraftan gençlik kolları başkanlıklarımızla sürekli halkımızla buluştuk. İnşallah AK Parti 2011 yılında aldığı oyları, iki katına çıkaracaktır. Ben buna inanıyorum. Tahmini 85 ile 90 bin arasında Muş’ta oy bekliyoruz. Beklentilerimiz zaman zaman bu rakamların daha çok üstünde oluyor” diye konuştu.
“HDP BARAJ ALTINDA KALACAKTIR”
HDP’nin baraj altında kalma ihtimalinin yüksek olduğuna vurgu yapan AK Parti Muş Milletvekili adayı Halis Saltık, şu değerlendirmelerde bulundu; “Burada CHP, MHP ve HDP var. Daha çok HDP ile yarış halindeyiz. Sizin de malumunuz HDP’nin çabası barajı aşmaktır. Ama diğer iki partinin de bu konuda herhangi bir çabası yoktur. Zaten Doğu Anadolu Bölgesinde oy potansiyelleri de yok. HDP’de artık belli bir noktadan sonra barajın altında kalacaktır, buna inanıyorum. Bu vesileyle AK Parti hem ülke genelinde, hem de ilimizde büyük bir oy ile başarıya bir kez daha koşacaktır”
“AK PARTİ OLMAZSA ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZ”
AK Parti’nin çözüm sürecinin mimarı olduğuna işaret eden AK Partili Saltık, “AK Parti bugün parlamentodan çekilse, HDP’de parlamentoda olsa CHP ve MHP ile üç parti olacak. Bu partilerin hepsi de birleşse, ne çözüm sürecini, nede yeni Anayasa ile diğer konularını sürdürmeyi başaramazlar. Şunu herkes bilsin ki AK Partisiz parlamento olmaz, AK Partisiz çözüm süreci de olmaz. Bunların yaptıkları insanları kandırma politikalarıdır. O’nlarda çok iyi biliyorlar ki AK Parti gelirse bu ülkede barış ve kardeşlik olur. Aslında AK Parti’nin gelmesini en fazla O’nlar istiyor. Seçim çalışmalarımızda son 10 güne girdik. Yani son virajlardayız artık. Kalan günlerimizde de gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“CUMHURBAŞKANI MUŞ’A GELEBİLİR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Haziran’da Muş’a gelip toplu açılış törenine katılmasına açıklık getiren Saltık, “Ben buraya gelmeden önce Cumhurbaşkanlığı ile görüşmeler yapıyordum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gelip-gelmemesiyle alakalı bilgiler alıyorduk. Sayın Erdoğan’ın ilimizi şereflendirmeleri bizim için bir onurdur. Seçim sürecine de güzel bir şeyler katacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Muş programının kesin bilgisini en geç iki güne kadar halkımızla paylaşacağız” dedi.